Свикнала със сложни роли, Сандра Хюлер се утвърди като едно

...
Свикнала със сложни роли, Сандра Хюлер се утвърди като едно
Коментари Харесай

Сандра Хюлер е новото лице на европейското авторско кино

Свикнала със комплицирани функции, Сандра Хюлер се утвърди като едно от лицата на европейските авторски филми от комедията " Тони Ердман ", която я разкри през 2016 година, до " Анатомия на едно рухване ", който ѝ донесе " Сезар " за най-хубава актриса, съобщи Агенция Франс Прес.

Изминалата 2023 година беше двойно по-силна за нея, откакто взе участие в " Анатомия на едно рухване ", отличен със " Златна палма " в Кан, за жена, упрекната в убийството на колегата си, и в " Зона на интерес ", който завоюва Голямата премия на същия фестивал.

Тя играе смразяващо ролята на брачната половинка на офицера от Секретен сътрудник Рудолф Хес, която живее, като че ли нищо не се случва, пред портите на концентрационния лагер Аушвиц.

" Никога не споделям, че филм, който върша, е значим, само че това е по този начин ", сподели тя пред Агенция Франс Прес през януари във връзка тази своя роля за баналността на злото. " Като германка усещам специфична отговорност да играя ролята на нацистка, само че в това време няма метод да я изиграя тази роля по приемлив и прецизен метод ", сподели актрисата на конференция в Кан.

" Всичко, което излиза от нея, е 100% мощно ", сподели пред Агенция Франс Прес режисьорката Жюстин Трие. " Заради образованието си като театрална актриса, тя има изцяло друг метод на работа. Когато идва на фотоси, тя е работила месеци преди този момент върху кино лентата и по тази причина първите фрагменти са доста мощни ".

" Тя е актриса, която има същинска позиция към героинята си, има същински продан " с нея, продължи режисьорката, която снима Хюлер да играе и приказва на немски, френски и британски език. " Сандра внася дълбочина, нещо доста комплицирано ", добави тя.

Талантът на актрисата се разкрива през 2016 година в комедията " Тони Ердман " на германката Марен Аде, разказваща за връзката сред екстравагантен татко и по-традиционната му щерка. Филм, който накара " Кроазет " да се тресе от смях.

Преди това тя към този момент е печелила голям брой награди, в това число " Сребърна мечка " от " Берлинале " през 2006 година за ролята си в " Реквием " от Ханс-Кристиан Шмид, където играе младо момиче с епилепсия, считано от за обладано от зли сили.

Тя беше отличена с Германската кино премия за най-хубава актриса в поддържаща роля през 2014 година за ролята си в фамилната драма " Finsterworld ". Избирана два пъти за актриса на годината от списание Theatre Heute, Хюлер се превъплъщава в изцяло разнообразни героини - от Къртни Лав, спътницата на Кърт Кобейн, до кралица Елизабет Първа.

Родена на 30 април 1978 година, младата жена, която е родом от Източна Германия, върви на уроци по актьорско майсторство в Берлин след рухването на Берлинската стена. Започва кариерата си в театъра, преди да я продължи на огромния екран.

Специализираното списание " Варайъти " я разказва като " актриса с рядка вътрешен глас и изразителна просветеност ", способна да изиграе " всички нюанси на трагичното изкуство ". На сцената тя постоянно си сътрудничи с немския режисьор Томас Остермайер и се отличава в редица функции - от най-класически произведения като Шекспир до авангардни текстове.

" Когато бях дребна, го правех единствено за развлечение и потребността да играя. Това беше най-приятното нещо, което можех да избера. Докато растеш, от ден на ден хора виждат какво правиш и отговорностите се трансформират ", сподели пред Агенция Франс Прес актрисата, която през днешния ден живее в Лайпциг, в източната част на страната, и е доста дискретна по отношение на персоналния си живот.

" Имам всичко, за което бленувам. Нямам проект или нещо сходно. Надявам се, че този свят ще бъде малко по-мирен и че ще разгадаем проблемите. Това е доста по-важно от моята кариера ", добави тя.


Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР