Свикнахме в последните две години да се будим с нови

...
Свикнахме в последните две години да се будим с нови
Коментари Харесай

Свикнахме в последните две години да се будим с нови доставни цени

" Свикнахме в последните две години да се будим с нови доставни цени. Всеки производител си имаше своето пояснение за повдигане на цените. Никога не сме успявали да компенсираме загубата от повдигането на доставните цени. Една част от загубата я слагаме в надценката, другата част е от облагата. Не си представяйте, че кафето ще стане 3 лева, в случай че коства 2 лева в заведението. В България пием най-евтиното кафе, междинната цена е към 2 лева В Европа за 1 евро няма съвсем на никое място ", съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

От БАЗ се надяват да не се стига до ново повишаване в заведенията.

" Всеки понеделник получавам имейли от всички снабдители: " Много съжаляваме, 5-10% нагоре ". А ние не можем всяка заран да вършим ново меню. Досега няма нарастване на цените. Хората чакат от нас да върнем продажните цени от 2019 година Да де, но откъм гърба никой не връща цената ", уточни Алибегов пред bgonair.

Той посочи, че в предизборната стратегия на 3-4 партии, които в този момент са в Народното събрание, е имало точка за опазване на 9% Данък добавена стойност. 

" Направили сме доста разбори и им показахме, че в Европа в 23 от 27 страни са понижени ставките за туризма. Показахме по какъв начин ниските ставки са се отразили на приходите и се оказа, че няма никакви загуби за бюджета. 2023 година е първата година, от която работим без никакви ограничавания. Не всяко понижаване на някоя ставка значи нещо неприятно. Ще участваме в диалозите за бюджета за 2024 година ", сподели още Алибегов.

По думите му предходният длъжностен кабинет не е направил безусловно никакъв разбор на случилото се с ДДС-то. В същото време Национална агенция за приходите регистрира дисциплиниране на бранша.

Ресторантьорите показаха запаси към новия министър на туризма Зарица Динкова, защото, по думите на Алибегов, тя няма нищо общо с туризма и не е специалист.

" Обидно е към туристическия бранш дори да не се опитва да се постави човек, който има нещо общо с туризма. Писахме писма, дадохме оферти със CV-та, които Денков и Габриел да прегледат. Тяхно право е да не са съгласни с тях, само че можеха да сложат човек, който има нещо общо с туризма. Назряват много огромни проблеми, най-вероятно ще се стигне до митинги. Искаме среща с акад. Денков, който да изясни по какъв начин е взето решението за този човек. Тази дама попада под нашите удари без съображение. Очакваме да бъде заменена с някой специалист ", изясни ръководителят на БАЗ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР