Свижданията в пловдивските болници, плановите операции, детските и женските консултации

...
Свижданията в пловдивските болници, плановите операции, детските и женските консултации
Коментари Харесай

Грипът е тук, затвориха болниците! Ще обявят ли ваканция?

Свижданията в пловдивските лечебни заведения, плановите интервенции, детските и женските съвещания са прекъснати поради грипа. Това стана ясно от писмо на Регионалната здравна ревизия, изпратено през вчерашния ден до лекари, учители и общинари.

От началото на 2018 година в Пловдивска област е повишена заболеваемостта от остри респираторни болести и такива, протичащи с ентероколитен синдром, показват от здравната ревизия. Градът към момента не е под карантина, само че се чака това да стане в идващите седмици. Напълно допустимо е скоро да бъде оповестена и грипна почивка.

В момента заболелите пловдивчани са 122 на 10 000, при приблизително за страната 119 на 10 000. Най-засегнати са децата във възрастовите групи от 0 до 4 години, както и от 5 до 14 години, регистрират медиците.

Огромни опашки има пред множеството кабинети на общопрактикуващи лекари. Грипът стартира с неочаквана доста висока температура от 39-40 градуса. Придружен е от болки в мускулите и ставите по цялото тяло, болки в гърлото, затруднено дишане. За да отмине по-бързо, джипитата предлагат болните да останат в леглото най-малко 4-5 дни.

За да се ограничи заболеваемостта пък, от РЗИ-Пловдив поучават да се прекрати провеждането на профилактични прегледи и имунизации. Да бъде засилена утринната инспекция в градините и яслите, тъй че да не се позволяват заболели деца и личен състав. А детските и образователните заведения да се дезинфекцират и проветряват по-често.

Грипна зараза се афишира в случаите, когато заболеваемостта от грип и остри респираторни болести доближи 200 заболели на 10 000 души. Школата пък се затварят при неявяване на най-малко 30% от учениците поради заболяване.
тагове грип лечебни заведения почивка температура
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР