Свидетелски разказ на Би Би Си от предградията на Киев

...
Свидетелски разказ на Би Би Си от предградията на Киев
Коментари Харесай

Би Би Си: Русия опитва да крие убийства на цивилни в Украйна


Свидетелски роман на Би Би Си от предградията на Киев демонстрира, че Русия се пробва да прикрие убийствата на цивилни жители в Украйна.

В материала са оповестени и голям брой фотоси и клипове, на които се виждат труповете, останали след съветската войска при опита за завземане на Киев.

„ Преброихме общо 13 тела в тази кошмарна права път на входа на Киев. Най-малко две от тях са на цивилни “, стартира материалът на Би Би Си. От останалите тела единствено две са с отличителни военни униформи на ураинската войска.

Екипът на Би Би Си съумява да стигне до главната автомагистрала Е-40, която влиза в Киев. Тази права е освободена от руснаците едвам 10 часа по-рано, заради което следите от набезите им са към момента забележими при идването на екипа.

Руснаците били отблъснати след няколкодневни сражения на автомагистралата, а след тях оставили труповете на жертвите си.

Цивилни пробвали да се предадат, последвал разстрел

Две от телата са на Максим Йовенко и брачната половинка му Ксеня – двойка, които били част от граждански ескорт от 10 автомобила, които се опитвали да изоставен Киев.

Екипът на Би Би Си открива телата им към момента на пътя, въпреки да са умряли още на 7 март. „ Колата наподобява като обгоряла черупка. До нея виждаме изгорелите и усукани остатъци на човешко тяло, което колкото да може да бъде разпознато като мъж. Сватбената му халка към момента е на пръста му. Вътре в автомобила са изпепелените остатъци на жена. Устата ѝ е отворена като че ли за вик “, написа Би Би Си.

Смъртта на Максим и Ксеня е записана на видео от украински дрон, на което се вижда, че те пробвали да се предадат, само че били разстреляни без благосклонност от съветските военни.

Прикриване на следите

Русия се пробва да прикрие убийството на цивилни жители в Украйна, като пали останките им, написа изданието.

Останалите тела по правата от автомагистралата били или обгорели, или с насъбрани към тях автомобилни гуми, които да послужат като гориво за огъня. По някои от телата има следи от опити за подпалване.

Журналистите от Би Би Си дефинират гледката като „ място на престъпление “, от което би трябвало да бъдат събрани всички доказателства, които да послужат на едно бъдещо следствие след края на войната.

„ Законите на войната пазят цивилните жители. Когато те бъдат убити в нарушаване на тези закони, тогава приказваме за военни закононарушения “, показват от Би Би Си.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР