Свидетели сме на започването на една от най-мръсните кампании, която

...
Свидетели сме на започването на една от най-мръсните кампании, която
Коментари Харесай

Кирил Петков: Бухалките се извадиха отново, свидетели сме на координирана операция срещу нас

Свидетели сме на започването на една от най-мръсните акции, която България е имала, бухалките се извадиха още веднъж - това разяснява в коридорите на Народното събрание съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков

" Арести на висши длъжностни лица в Митниците, без изясненост какво се случва, никой не излиза да споделя нищо, изчезва основният секретар, никой не знае къде е, бил си подал оставката, Калин Стоянов излъга, че в първия миг не знаел какво се случва с основния секретар, а през вчерашния ден са претърсвали неговия офис. Този министър излъга при чуването си още през вчерашния ден, като сподели, че стартира мръсна акция, бухалките в действителност излизат ", уточни Петков. 

Ако нямаме почтен човек за началник на щаба на изборите, ще има безобразия на пазаруване на гласове, което се случи по време на локалния избор, уточни съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ.

По думите му министърът в оставка Калин Стоянов има двама шефове - Бойко Борисов и Делян Пеевски. 

" Аз заявих още, че съ м подготвен да отида на полиграф с него и дружно да поговорим от кое място получава указания , кой му се обажда по нощите, по какъв начин взима решенията, дали ги взима самичък, или двамата му шефове Борисов и Пеевски му дават всеки ден директиви ", уточни още Кирил Петков. 

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов съобщи, че са очевидци на координирана и проведена интервенция за дискредитиране на обединението ПП-ДБ посредством потреблението на прокуратурата и службите за сигурност. 

" Използва ги статуквото, употребяват ги тези, които провалиха ротацията ", сподели Атанасов. 

По мотив поискания му арест о т някои опозиционни партии, той съобщи, че не се опасява: " Аз съм гърмян заек. Нямам терзание . Още Филчев ме арестува, оживях, въпреки и минал през Централния затвор ".

„ Днешното чуване на министъра на вътрешните работи в оставка още веднъж затвърди нашето мнение, че той не може да продължи да извършва тази активност и да бъде част от служебно държавно управление, което да провежда почтени избори. Документите в секретно деловодство са отводи да се показа информация на комисията за Нотариуса, доколкото ми е известно. Нито писмено, нито устно получихме отговор на въпрос дали Нотариуса е бил помощник на Министерство на вътрешните работи и в случай че е бил, това било ли е детайл от корист с този статут. Той няма по какъв начин да каже дали е било, или не е било на вас, тъй като и на нас не даде отговор “, това разяснява от своя страна съпредседателят на Демократична България Христо Иванов .

„ Всички разбрахме, че метода, по който брани тази информация, е, че този човек е бил помощник – в случай че не е бил, щеше да му е по-лесно да каже, че не е бил “, добави той.

По думите му въпросът е за какво министърът на вътрешните работи „ с такова изпитание брани “ обстоятелството, че Нотариуса е бил помощник на министерството вътрешните работи. „ Когато е имало корист с министерството на вътрешните работи, като част от скица за търговия с власт, и се отхвърля на Народно събрание информация за това, това е голям проблем “, сподели Иванов.

Според него ГЕРБ не могат да отговорят на елементарния въпрос „ Защо ни изпратиха на избори, за какво отиваме на тези избори “.

„ Всичко това, което се случва сега е опит да замажат този факт. Докъде ще стигне всичко това не мога да ви кажа “, обърна се той към публицистите.

„ Пеевски има всевъзможни качества, само че възприятието за мярка не е измежду тях “, сподели той във връзка словесният им непрекъснат и неприсъствен конфликт.

Днес станахме очевидци на едно жестоко потъпкване на закона от министъра на вътрешните работи, съобщи депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков .

По думите му той е назначил Калин Стоянов за шеф на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност ", до момента в който е бил длъжностен министър. Депутатът сподели, че е имал религия в него, че той, като млад и деятелен човек, ще може да управлява тази работа по силата на закона и се е надявал, че, откакто е бил повдигнат за министър, ще го прави и в това му качество.

" Днес скърбя държанието му, тъй като явно той не познава правната уредба по отношение на класифицираната информация, която по този начин се назовава ", добави Рашков и изясни, че се споделя „ държавна загадка “ в Наказателно-процесуалния кодекс, само че сега не работят по този закон в Народното събрание. Рашков сподели, че Стоянов е отказал да отговори на въпрос, обвързван с това дали Мартин Божанов-Нотариус а е бил конфиденциален помощник , или не.

Попитан за какво не желае да отговори на този въпрос, Рашков сподели, че и той самият не може да изясни, тъй като неговото изложени е не „ почива “ върху правото. Относно подадената оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, той сподели, че са научили случайно за случилото се и не са говорили с него.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР