Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите.

...
Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите.
Коментари Харесай

Радев заплаши с вето закона за бюджета, ако не озаптят финансовия министър

„ Свидетели сме на серия от случки в региона на финансите. Аз доста ясно предизвестих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира „ Булгартрансгаз “. Само за месец сдружението натрупа 260 млн. лева дълг, а приходи в бюджета няма “. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев.

По думите му това решение дискредитира страната ни пред европейските ни сътрудници.

„ Недопустимо е желанието на министъра на финансите за разпродаване на Държавния аграрен фонд. Тази земя е стратегически запас. Тя касае нашата национална продоволствена сигурност и не може да бъде пиляна поради настоящи бюджетни потребности, нито да служи като отплата за невъзможността да се ръководят държавните финанси “, сподели още Радев.

Той прикани „ рационалните политици от всички партии да пресекат тази случка “.

„ Досега президент не е налагал несъгласие върху закона за Държавния бюджет, само че, в случай че Народното събрание не озапти министърът на финансите, аз не изключвам и подобен вид “, добави Радев.

Държавният глава разгласи началото на 21-вото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа “, която се организира под неговия патронаж и е в поддръжка на деца, нуждаещи се от диагностика, лекуване и рехабилитация.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР