Свидетели сме на исторически момент. Това каза турският президент Реджеп

...
Свидетели сме на исторически момент. Това каза турският президент Реджеп
Коментари Харесай

Ердоган: Турски поток е исторически проект

Свидетели сме на исторически миг. Това сподели турският президент Реджеп Ердоган на публична гала в Истанбул, на която беше даден старт на първото трасе на газопровода " Турски поток ", заяви Novini.bg. На церемонията участва и министър председателят Бойко Борисов.

Надявам се 2020 година да донесе единствено положителни неща както на нашите нации, по този начин и на целия свят, съобщи Ердоган.

Сътрудничеството сред Турция и Русия дава своите плодове – намираме се тук, с цел да открием " Турски поток ". От позиция на нашия район това е исторически план, акцентира президентът на Турция.

31 милиарда кубични метра е общият потенциал на газопровода, а 21 милиарда кубични метра ще доближават до потребителите в Турция непосредствено от Русия. Проектът е позитивна стъпка в изгода както на нашия народ, по този начин и на всички наши другари, които ще се възползват от този газопровод. 53 милиона жители се възползват интензивно от природния газ, който минава по този газопровод, сподели Ердоган.

Той означи, че в последните 33 години Турция е получила 400 милиарда кубични метра от Русия. На правилото печалба-печалба продължаваме да задълбочаваме съдействието както в енергийния бранш, по този начин и в други сфери. Русия и Турция ще продължат да слагат своите подписи под други планове, уточни Реджеп Ердоган.

С вложенията, които прави в последните години Турция заема значимо място на енергийния пазар. Нашата страна ще се трансформира в международен състезател на енергийния пазар, означи той.

Винаги сме били срещу споровете, само че нашата цел е да зашщиртаваме ползите на Северен Кипър и нито един план, който пренебрегва нашите ползи в Средиземно море, няма да успее. Нека да не трансформираме Средиземно море в море на спора. Нека това да е море, което да оказва помощ за умиротворяването и развиването. Проектът Турски поток демонстрира ясно нашата цел и визия. Нашите упования са да не отблъскват нашата ръка, която е протегната за мир и съдействие в района, съобщи турският президент.

В последно време в района се развиват разнообразни събития, които ни напрягат. Можем да приказваме към този момент за спор сред Съединени американски щати и Иран. Страните от Персийския залив не би трябвало да се трансформират в зона на спор. Ще бъдем в непрекъснат разговор с Путин и с другите сътрудници и ще създадем всичко допустимо този проблем да бъде позволен, сподели още Реджеп Ердоган.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 wiwaldi (преди 4 минути) Рейтинг: 970 | Одобрение: 260 mashallah ердоган ефенди.... Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Pet
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР