Свидетели сме на една плавна и устойчива тенденция на нарастване

...
Свидетели сме на една плавна и устойчива тенденция на нарастване
Коментари Харесай

Ако енергийната криза продължи, може да се стигне до срив на пазара

Свидетели сме на една плавна и устойчива наклонност на повишаване на цените на главните артикули. Това съобщи ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борси Владимир Иванов пред Българска национална телевизия.

Зеленчуците все още означиха внезапен скок, който е безусловно законосъобразен поради високите цени на тока. Най-неприятно е, че тази наклонност до пролетното произвеждане ще се резервира в този тип. Не може цената да нараства до безспир, тъй като краставиците и доматите бързо се скапват. Потреблението на краставици ще се свие най-вече и всичко, което е оранжерийно е скъпо.

Краставиците за кг доближават даже над 5 лв.. Пролетта, когато ще са нужни по-малко запаси за стопляне на оранжерийните зеленчуците, Иванов се надява, че цените ще спаднат и ще има една по-добра годишна продукция. Есента ще е по-скъпа и за плодовете. Налагат се незабавни ограничения, с цел да се помогне на хората, настоя Иванов.

Кашкавалът е поскъпнал с към 10 стотинки. Към момента не се следи постоянен енергиен пазар и до момента в който няма постоянен енергиен пазар, ще се виждат такива цени на главните артикули и артикули, предизвести Иванов.

Хлябът приблизително се е покачил с 5 стотинки. Свинското месо, оризът и фасулът не са поскъпнали.

Ако енергийната рецесия продължава и цената на тока нараства до безспир, тогава ще забележим сериозен срив на пазара, като тогава ще се наложат и други административни намеси - смяна на административни методологии. Това са крайни, извънредно разновидности и се надявам да не доближаваме до тях, посочи Владимир Иванов.

Той посочи, че в случай че пазарът на ток е основен и в случай че има нормализиран пазар на ток, всичко ще бъде решено и цените на главните артикули и артикули няма да бъдат по този начин увеличени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР