Свидетели сме на безпрецедентен ръст на горивата, близо половината от

...
Свидетели сме на безпрецедентен ръст на горивата, близо половината от
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Къде са парите за София?!

Свидетели сме на невиждан растеж на горивата, близо половината от рейсовете в София се движат на природен газ, над 300% е повишаването на природния газ за първото тримесечие на тази година спрямо миналата година. Алтернативите не са по никакъв начин розови за София. Държавата би трябвало да влезе в своята роля. Искрено се надявам ръководещите да осъзнаят, че 2 млн. български жители в София не са симпатизанти нито единствено на ГЕРБ, нито единствено на Българска социалистическа партия или друга политическа мощ, по тази причина не би трябвало да бъдат обект на наказателна акция от страната, че София се ръководи от нашата политическа мощ.

Това сподели пред Българска национална телевизия ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Той разгласи, че заплатите на работещите в градския превоз са обезпечени за месец юли в това число. Георгиев разгласи, още че в случай че Столична община не получи пари от страната има заплаха да бъдат разредени разписанията на транспортните средства.

" Близо 40% от налозите на софиянци отиват за прехрана на градския превоз, тези пари с 2019 година са увеличени с 60 млн. лв.. Няма град, няма фамилен бюджет, няма организация, която да издържи на натиска ", изясни ръководителят на СОС.

" Въпреки всички обещания, два милиона български жители получиха нула лв., в случай, че ние произвеждаме и плащаме близо 40% от Брутният вътрешен продукт на страната ", сподели още Георгиев.

" София не може да си разреши градският превоз да не действа. По време на Коронавирус ние не спряхме рейсовете. Тази година се случва нещо невиждано, във връзка с София, Народното събрание все едно не работи. Къде са парите за София? ", разяснява Георги Георгиев.

Той разгласи, че цената на билета за градския превоз няма да бъде вдигана.

На въпроса за какво се е стигнало до пазаруване на газ през медиатор, а не непосредствено от " Булгаргаз " Георги Георгиев отговори по този начин: " Булгаргаз " не са желали да продадат газ. Първата неистина е, че общинското сдружение " Столичен автотранспорт " може да купи на контролиран пазар по контролирана цена. Това не е възможно по закон. Процедурата е да се купи през стоковата борса, точно това са създали сътрудниците от сдружението. " Топлофикация " може да купи на контролирания пазар по контролираната цена, само че столичният автотранспорт би трябвало да си купи на пазара. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР