Свидетели сме как държави-членки на Шенген не се справят с

...
Свидетели сме как държави-членки на Шенген не се справят с
Коментари Харесай

Емил Радев: България е пример за опазване на европейските граници

Свидетели сме по какъв начин държави-членки на Шенген не се оправят с проблемите на миграцията и сигурността по своите граници и бяха принудени да вкарат инспекции по тях. На този декор България е образец за запазване на най-тежката сухопътна външна граница на Европейски Съюз – тази с Турция, където има нулев миграционен напън. Изпълнили сме всички механически критерии ивъпреки това страната ни към момента не е призната в Шенген. Тази позиция изрази в Страсбург българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ и зам.-председател на комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Екологичен потенциал Емил Радев, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Повод за коментара му бяха дебатите в Пленарната зала по отношение на прелюдия надзор по вътрешните граници – този път от страна на Дания. Становището на Европейската комисия по темата„ Трансгранична престъпност и нейното влияние върху свободното придвижване “ беше показано от зам.-председателя на Европейска комисия Марош Шефчович.„ Шенгенската зона за свободно пътешестване е изправена пред огромно тестване, откакто статистиката на бомбените офанзиви и стрелби,извършени в Швеция през предходната година, доведоха до въвеждането на непрекъснат граничен надзор на една от най-отворените граници. Заплахата от незаконна миграция и тероризъм наложи тези антитерористични ограничения отстрана на Дания ”, регистрира Емил Радев, изразявайки паника за положението на пространството за свободно придвижване.

Той напомни, че Австрия и Германия удължиха за още шест месеца своите краткотрайни инспекции – Австрия по вътрешните си граници с Унгария и Словения, а Германия – по границата с Австрия.Над 248 бомбени офанзиви и 334 стрелби са осъществени в Швеция през 2019 година,оставяйки 42 починали и 120 ранени. Страната, която преди се отличаваше с ниските си равнища на принуждение по отношение на останалите страни в Западна Европа, в този момент държи едни от най-високите индикатори и води стряскащата класацията по брой на бомбените атентати. Най-тревожно е ситуацията в град Малмьо,граничещ с датската столица Копенхаген.С въвеждането на граничен надзор от Дания и от Швеция страните,затворили своите граници, към този момент са шест.

Емил Радев прикани за „ бързо намиране на решение за справяне с проведената престъпност на европейско равнище, тъй че жителите на Европейски Съюз да продължат да се възползват от преимуществата, които им дава свободното пътешестване в Шенген ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР