Свидетел по делото в специализирания съд срещу кмета на врачанското

...
Свидетел по делото в специализирания съд срещу кмета на врачанското
Коментари Харесай

Свидетел срещу Ценко Чоков е с опасност за живота след побой

Свидетел по делото в профилирания съд против кмета на врачанското с. Галиче Ценко Чоков е с заплаха за живота, откакто е бил пребит грубо.
Емил Марков е със спукан череп, счупена ръка и други контузии, оповестява " Конкурент ". Марков е настанен в плевенската болница.
Близките на пребития мъж описват, че гардовете от частната охранителна компания на Цецо Тинчев, която пази парцелите на Чокови в Галиче, от месец тормозели Марков и го заплашвали да отдръпна показанията си по делото за проведената незаконна група и да не се явява пред съд.
Мъжът обаче отказал и на първо време му отмъстили като запалили преди дни селскостопанската му сграда, в която изгорели стотици бали сено за отглежданите от него животни. Когато и това не стреснало очевидеца, охранителите решили да работят по-грубо. Пред очите на куп очевидци охранителят Пламен Динев пребил с бухалка Марков. По-късно побойникът бил арестуван от полицията при опит да напусне селото, написа Сега.
По случая е заведено и досъдебно произвеждане в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Бяла Слатина. Делото против Чоков е на 7 септември.
Припомняме, че при започване на май т.г. няколко очевидци се отхвърлиха от показанията си.
„ Искам да се откажа от показанията си. Бях комплициран. Селото беше в безпорядък. От служителите на реда също имаше напън. С Мартин Чоков сме имали дребни дразги и нищо повече ", сподели тогава пред спецсъда Петко Давидов, очевидец по делото против Ценко Чоков и сина му Мартин, които са упрекнати в образуване на незаконна група за рекет, побой и лихварство дружно с още шестима души.
Петко съобщи, че е излъгал в показанията си пред проверяващите, защото „ доста хора се бяха обърнали против кмета и аз да съм в кюпа “. Той описа пред магистратите, че фамилията му и това на Чоков са в доста положителни връзки, прекарвали всички празници дружно. „ Аз не знам господин Чоков да е давал пари на рента. Взимал съм на заем от него “, добави свидителят.
На 6 юни Врачанският административен съд приключи пълномощията на Ценко Чоков като кмет на Галиче. Основният мотив е, че до момента в който е в ареста, употребява неплатен отпуск, което е незаконосъобразно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР