Свидетел на жестоката катастрофа, която стана малко след 13 часа

...
Свидетел на жестоката катастрофа, която стана малко след 13 часа
Коментари Харесай

Айтос не помни такава касапница, секунди преди трагедията... ВИДЕО 18+

Свидетел на жестоката злополука, която стана малко след 13 часа в Айтос, проговори, представен Флагман.бг. Мъжът от Стара Загора се е разминал безусловно на косъм да стане част от

„ Тъкмо прибирах багажа и щях да излизам от паркинга, когато около автомобила ми профуча камионът. Чу се мощен тропот и до момента в който се обърна да погледна, към този момент беше помел колите. Буквално Бог ме избави да стана част от мелето “, сподели очевидецът.

Както БЛИЦ писа камионът се е движел от Руен в посока кръговото на Айтос, като по време на придвижване спирачките му са отказали, а каросерията е почнала да се откача.

Секунди по-късно камионът е станал напълно неуправляем и безусловно отнася колите, които се намират на улицата сред автогарата и кръговото придвижване.

При удара с добричкия джип газовата бутилка се взривява и транспортното средство пламва. В него, по думите на очевидци, са пътували две девойки и две момчета. 28-годишна жена е починала на място.

С нея е пътувал и брачният партньор й, който виждайки пламъците, незабавно изскочил от колата, само че било прекомерно късно, с цел да избави обичаната си, описаха други очевидци.







На място е шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, дружно с началника на отдел "Разследване " комисар Златко Пеев.












В същото време стана ясно, че кметът на Айтос Васил Едрев безусловно е шокиран от случая. Той уточни, че през последните години толкоз тежко ПТП в града е нямало.

„ Айтос не помни такава покруса. Наклонът по тази улица е значителен, а през летния сезон минават доста тежкотоварни коли. Време е страната да вземе ограничения и да изведе камионите отвън градските пътища. Цяло знамение е, че мелето се размина единствено с една жертва, към този момент.

Очакваме експерти да кажат дали лидерът на тира е карал с несъобразена скорост “, сподели Васил Едрев.




Снимка: Фейсбук група Шофьори Бургас


Снимка: Фейсбук група Шофьори Бургас


Снимка: Фейсбук група Шофьори Бургас


Снимка: Фейсбук група Шофьори Бургас
По-късно от ОД на Министерство на вътрешните работи и УМБАЛ-Бургас излязоха с последни данни за тежката злополука. Общо 11 транспортни средства са взели участие в мелето. Има една жертва – 28-годишната жена в джипа с търговищка регистрация. След удара газовата бутилка в него се е взривила, пламъците за секунди са обхванали транспортното средство. Невредим от колата е излязъл мъжът на починалата.
От УМБАЛ-Бургас оповестиха, че потърпевшите са общо 6 души. По данни на незабавните медици от колите за спешна помощ други потърпевши не се чакат. Трима от пациентите са леко потърпевши, останалите трима - приблизително тежко. Предстоят още проучвания, в това число образни, и съвещания за уточняване на положението с други експерти от болничното заведение. По първична преценка на експертите в Шокова зала, към този момент няма пациент с заплаха за живота.

Пешеходката, блъсната в региона на айтоската автогара, е жива, с пострадвания.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР