Свидетел: Момчето почина от инфарктИскаме справедливост. Искам доживотен затвор“. Това

...
Свидетел: Момчето почина от инфарктИскаме справедливост. Искам доживотен затвор“. Това
Коментари Харесай

Братът на починалия таксиметров шофьор: Искаме доживотен затвор

Свидетел: Момчето умря от инфаркт
„ Искаме правдивост. Искам пожизнен затвор “. Това разгласи през днешния ден братът на умрелия при сдърпване на пътя таксиметров водач. Все още не са ясни аргументите за гибелта на 34-годишния Христо Йорданов, който е татко на три девойки. Една от версиите е, че той си е глътнал езика и е получил инфаркт. Появи се и слух, че е бил намушкан с нож. След гибелта му негови близки и сътрудници се събраха на безмълвен митинг пред Трето районно управление (на МВР) в София, където е арестуван 29-годишният мъж, който бил другият участник в багра. По-късно нощес таксиметрови водачи блокираха за малко и Орлов мост.

“Брат ми ми звънна и сподели: „ Бият ме пред у дома “. Не го разбрах тъкмо. След като дойдох го видях по какъв начин седи в колата. Попитах го какво е станало, а той единствено ми уточни този, с който е станало спречкването. На мястото бяха десетина индивида, не знам дали са го били всичките. Аз потеглих към въпросния човек и като се обърнах видях по какъв начин брат ми се свлече на земята. Никой не искаше да му помогне единствено викаха: оставете го този ром ”, описа братът на таксиметровия водач. Сподели и, че брат му си е глътнал езика и той му го вадил два пъти.

Свидетелят Валентин Балевский пък показа: " Момчето умря в моите ръце. Момчето умря от инфаркт, а не от това, че е обичай. Аз бях там със брата на умрялото момче и се опитвахме да го спасим. Полицаите, които пристигнаха единствено стояха и гледаха без да вземат отношение. А колата за спешна помощ пристигна след 20,25 мин. Обясних им, че не опипвам пулс и устните на момчето посиняват - да донесат инсталация от АГ болничното заведение която е на 10 метра от нас. Просто го оставиха във нашите ръце. Заклевам се, че със брата на починалото момче направихме всичко възмобно с цел да го спасим ".

От Сдружение с нестопанска цел „ Съюз такси “ приканиха Министерство на вътрешните работи и прокуратурата да създадат всичко допустимо за разркиването на случая. „ От през днешния ден нататък, до окончателната присъда на убийците на таксиметровия водач Христо Йорданов, ние ще бъдем там, където би трябвало, и ще настояваме за използването на закона в цялата му суровост “, сподели инж. Кирил Ризов, почетен ръководител на Сдружение с нестопанска цел „ Съюз такси “.



 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР