Световното търсене на петрол остава на път да нарасне с

...
Световното търсене на петрол остава на път да нарасне с
Коментари Харесай

МАЕ: Световното търсене на петрол ще нарасне над 101 млн. барела на ден заради потреблението в Китай

Световното търсене на нефт остава на път да нарасне с 2,2 млн. тона дневно през 2023 година до 101,8 млн. тона дневно, водено от възроденото ползване в Китай,  на авиационно гориво и на суровини за нефтохимическата индустрия. Това се споделя в отчет на(МАЕ).

Според прогнозата на организацията през 2024 година петролът и втечненият нефтен газ/етан, изключително в Китай, ще преобладават в общото нарастване с по-скромните 990 хиляди барела на ден до 102,8 млн. барела на ден, отразявайки растежа на брутния вътрешен продукт под наклонността и структурния спад в потреблението на горива за автомобилния превоз на главните пазари.

От МАЕ регистрират още, че удължаването на съкращенията на добива от страна на Саудитска Арабия и Русия до края на годината ще докара до забележителен пазарен недостиг през четвъртото тримесечие на тази година.  Досега през тази година добивът на ОПЕК+ е понижен с 2 млн. барела дневно, като общите загуби са смекчени от внезапно повишените ирански потоци. Доставките отвън ОПЕК+ набъбнаха с 1,9 млн. барела на ден до рекордните 50,5 млн. барела на ден през август.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР