Световното търсене на изкопаеми горива ще достигне своя пик през

...
Световното търсене на изкопаеми горива ще достигне своя пик през
Коментари Харесай

Пикът на изкопаемите горива идва още след пет години

Световното търсене на изкопаеми горива ще доближи своя пик през 2023 година, планува авторитетен тинк-танк, написа The Guardian. Петролни, въглищни и газови активи на стойност трилиони долари може да изгубят цената си и това съставлява забележителен риск за финансовите пазари, написа в отчета на Carbon Tracker.

Експлозивният напредък на добива на сила от вятъра и слънцето, дружно с ограничения против смяната на климата, ще задвижат промишлеността към пик в идващото десетилетие. Прогнозата се разграничава доста от тази на множеството компании в сектора, които считат че пикът ще пристигна в средата на третото десетилетие.

Въглищата доближиха това равнище през 2014 година

" Търсенето на изкопаеми горива пораства през последните 200 години, само че следва да навлезе в систематичен спад. Цели браншове ще имат проблеми да създадат тази смяна ", счита Кингсмил Бонд, пълководец в Carbon Tracker.

Гуверньорът на Bank of England Марк Карни към този момент предизвести, че пазарите ще се изправят пред " голям удар " поради смяната. Държави като Венецуела и Саудитска Арабия, които разчитат прекалено много на приходите от нефт, също ще се изправят пред забележителен проблем.

Към момента промишлеността се прави оценка на $25 трилиона. Бонд показва, че размерът на фирмите не съставлява отбрана, сравнявайки ориста на сдруженията с това на каруците при започване на 20-и век.

Според Carbon Tracker възобновимите източници ще изпреварят изкопаемите горива през 2050 година.

Прогнозата на тинк-танка за по-ранен пик е отчасти и поради равнищата на електрификация на превоза. Намаляващите разноски за създаване на вятърни и слънчеви централи може да докара и до внезапен скок при някои разрастващите се страни. / money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР