Световното производство на вино тази година падна до най-ниското си

...
Световното производство на вино тази година падна до най-ниското си
Коментари Харесай

Екстремният климат срина глобалното производство на вино

Световното произвеждане на вино тази година падна до най-ниското си равнище от 1961 година насам, защото лозята бяха наранени от рискови климатични условия. Това оповестиха от Международната организация по грозде и вино (OIV), писа в. " Гардиън ".

Отбелязва се, че размерът на производството възлиза на 244,1 милиона хектолитра, което е със 7% по-малко от предходната година.

„ Отново рискови климатични условия, като ранни слани, проливни дъждове и суша, повлияха доста на добива от лозята по света “, споделят от организацията.

Експерти изясняват, че редица огромни производители в южното полукълбо са понижили производството. В Австралия, Аржентина, Чили, Южна Африка и Бразилия размерите на произвеждане са намалели с 10-30%.

Италия загуби купата на най-големия производител в света, защото производството й спадна с 12%, което разреши на Франция да си върне първото място, като резервира производството устойчиво.

Испания резервира позицията си на третия максимален производител на вино в света, макар че производството спадна с 14% и 19% в съпоставяне със междинното за пет години.

Положителният аспект на промишлеността е, че тя може да помогне за намаляване на пазарните несъответствия.

„ С намаляващото световно ползване и високите ресурси в доста райони на света, предстоящото ниско равнище на произвеждане може да докара до възобновяване на равновесието на международния пазар “, споделят от интернационалната организация.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР