Световното първенство в Катар стана обект на множество критики, още

...
Световното първенство в Катар стана обект на множество критики, още
Коментари Харесай

Катар отвърна на критиките: Много от коментарите за това Световно са основани на стереотипи и предразсъдъци

Световното състезание в Катар стана обект на голям брой рецензии, още преди даже да е почнало. Причината са неприятните условия на труд, които получаваха служащите, виновни за градежа на стадионите за Мондиала, както и множеството рестрикции по отношение на почитателите, които въведа катарското държавно управление, написа.

Точно преди началото на Мондиала генералният секретар, виновен за провеждането му, Хасан Ал-Тавади, излезе с остро изказване против критиците на този Мондиал.

„ В неделя вечер, в Ал Хор, един исторически миг в арабския свят ще бъде записан в историята, когато Катар и Еквадор открият Световното състезание. Церемонията по откриването и стартът ще сложат завършек на дълъг и сложен 12-годишен път, откогато получихме правото да бъдем домакини на най-голямото събитие в света за първи път в нашия район “, стартира изказването си той.

„ Това международно състезание е може би най-дискутираното и коментираното, даже преди да е ринтната и една топка. Жалко е, че огромна част от тези мнения са ориентирани към разбиране на дезинформация, отменяне на нюанси и дълбочина и постоянно разчитане на расистки тропи, учредени на дългогодишни стандарти и предубеждения за Близкия изток и арабския свят “, неудовлетворен е Ал-Тавади.

Той съобщи, че страната приема рецензия, само че не и безпочвени обвинявания: „ Това не значи, че отхвърляме градивната рецензия. Ние сме директно ангажирани и обмисляме всяка дума. Уверихме се, че този шампионат е маяк на напредъка, допринасяйки за интернационално приетите трудови промени в нашата страна. Нашата визия за този шампионат беше, че той би трябвало да служи като платформа за създаване на мост сред Изтока и Запада, признавайки нашите разлики и празнувайки общата ни човещина посредством пристрастеността, която в последна сметка ни сплотява: футболът “.

„ В сегашния световен климат би трябвало да ценим тези редки благоприятни условия да се обединим. Красотата на Световното състезание по футбол е, че притегля хора от всички краища на Земята, от всички сфери на живота и оставя завещание от другарство и съгласие, което разрушава недоразуменията, предразсъдъците и стандартите “, сподели още той по отношение на сплотяващата мощ на футбола.

Той също по този начин акцентира обединяването, което Световното ще донесе на арабския свят: „ Това е доста значимо за 450-те милиона души в нашия район, които живеят и дишат с футбола. Нашите нации са обединени от история, език, просвета и религии. Различните страни поддържат свои лични обичаи. Безспорното е, че от Алжир до Катар футболът е нашата обща пристрастеност. От 1930 година сме очевидци на правенето на история на всеки континент по време на Световното състезание. И този път от нас зависи дали в нашата земя се има вяра на историята “.

„ Въпреки тези, които имат вяра, че Катар и арабският свят са негодни или недостойни да бъдат домакини, обстоятелствата демонстрират, че хората не са съгласни: 97% от билетите са продадени. Обединеното кралство е измежду първите пет пазара за тези продажби. Ние сме разчувствани да приветстваме хората и да споделим културата на гостолюбие, която ценим като катарци и араби. Гордеем се с това кои сме и с полезностите, които пазиме. Ние сме нация, която постоянно е защитавала отвореността, разговора сред народите и обединяването на хората. Тези полезности са същността на Световното състезание “, приключи той.

Катар ще открие Световното състезание, което ще се организира в страната сред 20 ноември и 18 декември, с декламиране на Корана.

Това стана ясно от фрагменти от подготовките преди грандиозното разкриване, което е планувано за неделя (20 ноември), от 16:45 часа българско време. На тях се вижда по какъв начин деца са седнали пред ислямски просветител и рецитират от Корана в средата на футболно игрище.

На откриването ще има декламиране на свещената книга на Исляма, който е формалната вяра в Катар и поради който държавните управляващи вкараха значително рестрикции против почитателите, които ще дойдат да гледат Световното.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР