Световното първенство по лека атлетика в зала в Нанкин (Китай),

...
Световното първенство по лека атлетика в зала в Нанкин (Китай),
Коментари Харесай

Световното първенство по лека атлетика в зала в Нанкин бе отложено за трети път за 2025 година заради КОВИД-19

Световното състезание по лека атлетика в зала в Нанкин (Китай), което бе отсрочено през 2020 за 2021 година, а по-късно от 2021 за 2022 година, бе отсрочено в този момент чак за 2025 година. Причината е пандемията от КОВИД-19, оповестиха от Световната федерация по лека атлетика, представени от организация " Франс Прес ".

" Това решение бе взето със единодушието на Организационния комитет в Нанкин и Китайската асоциация по атлетика поради пандемичния подтекст ", се споделя в официално съобщение.

" Разочаровани сме, че би трябвало още веднъж да отложим събитието поради аргументите, които не зависят от нашата воля, само че го направихме, с цел да дадем гаранции на спортистите и на федерациите, които се готвят за сезона през 2023-а ", сподели президентът на Световната атлетика Себастиан Коу.

След изданието през март 2022-ра в Белград идващото Световно състезание в зала ще бъде през 2024 година в Глазгоу.

Китай не е бил хазаин на нито едно събитие по лека атлетика от началото на пандемията, като изданията на Диамантената лига бяха анулирани през 2020, 2021, 2022, както и Световното състезание по полумаратон през 2022.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР