Световното първенство по футбол за жени навлезе в решителната си

...
Световното първенство по футбол за жени навлезе в решителната си
Коментари Харесай

Шведката със сръбски корени, която стана герой срещу САЩ

Световното състезание по футбол за дами навлезе в решителната си фаза - тази на директните елиминации.
 Световното състезание по футбол за дами - най-интересното преди началото му
Светът още веднъж става футбол за месец

Ето и най-интересното преди началото на международното състезание по футбол за дами

Вече станахме очевидци на може би най-голямата изненада, а точно отпадането на фаворитките от. Те отстъпиха след трагично осъществяване на дузпи на състава на Швеция, който продължи към четвъртфиналната фаза, където ще премери сили с Япония.

В воин за състава на Швеция се трансформира вратарката  Зечира Мусович . 27-годишната Мусович избави цялостен куп положения и в постоянното време на мача, и в добавеното, с което оказа помощ на състава си да в профил настоящия международен първенец при дамите.

Историята на Зечира Мусович обаче е по-интересна и завладяваща даже от положителните ѝ спасявания. В момента на клубно равнище тя играе за тима на Челси, където се конкурира под рамката на вратата с германката Ан-Катрин Бергер.

Тя е част от Челси от 2021 година, като преди този момент цели осем години е играла за шведския Розенгард, с който печели три шампионски трофеи на страната. Родителите на Зечира Мусович са сърби, родени и израснали в дребния град Приеполе.

Според FIFA, те напущат родината си преди тя да се роди през 1996 година Причината за преместването им в Швеция е търсенето на по-добър живот и избягването на войната в Босна и Херцеговина.

Като дребна Мусович избира да играе тенис на маса, а когато стартира да тренира футбол, е полеви състезател. " Исках да въвеждам голове ", признава тя. Но когато е на 12 години, бива помолена да заеме вратарската позиция, тъй като тъкмо по това време момичето, което е било на нея, се е разболяло.
 Лорена Бенитес - аржентинката, която се показва за момче, с цел да играе футбол
Когато Лорена се е представяла за Лоренцо

Още една забавна история от международното състезание по футбол за дами

И по този начин бързо излиза наяве, че нейната мощ не е да вкарва голове, а да предотвратява вкарването на такива. За Швеция прави дебюта си през 2018 година, когато не позволява гол при успеха над Русия с 3:0.

Година по-късно пътува до Франция за международното състезание по за дами, където е втори избор след именитата Хедвиг Линдал. Сега обаче Зечира Мусович е корав титуляр за Швеция, като на актуалното международно състезание в Австралия и Нова Зеландия се показва повече от чудесно.
 Мишел Алози - нигерийката, която съчетава футбола с изследвания за рака при децата
Когато съчетаваш футбола с науката

Футболистката е запалена освен по спорта, само че и по това да избавя животи

В груповата фаза позволи едвам един гол, като против Съединени американски щати също резервира вратата си суха. С което си завоюва и премията за Играч на мача.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР