Световното първенство по футбол през 2022г. беше открито в Катар

...
Световното първенство по футбол през 2022г. беше открито в Катар
Коментари Харесай

„Произведено в Китай“ и „зеленото“ Световно - китайските технологии на Световното в Катар

Световното състезание по футбол през 2022г. беше намерено в Катар в неделя. Редица артикули „ Произведено в Китай “ обезпечават провеждането на един „ зелен “ шампионат даже под изпепеляващото слънце на арабската пустиня. Китайските технологии и новаторски артикули, вариращи от цели игрища до системи за водоснабдяване и технологии за чиста сила, способстват както за удобството на почитателите, по този начин и за световната зелена стопанска система.

Според Джоу Дзян, дипломат на Китайската национална република в Катар, приносът на Китай към Световното състезание ще усъвършенства близкото другарство сред двете страни. „ Стадион „ Лусаил ” е емблематичен план и най-големият елмаз в короната на китайския принос към Световната купа. От инфраструктурното оформление до редицата съвременни решения за телекомуникации, от 1500 рейса с нова сила до слънчеви електроцентрали, от доставки за мачовете до сувенири и продукти за почитателите, артикули и услуги под мотото „ Произведено в Китай “ могат да бъдат открити на всички места в Катар. "

Стадион „ Лусаил ”, главният стадион за тазгодишното Световно състезание, е издигнат взаимно от Катар и Китайската железопътна строителна корпорация. Оформен като купа с финикова палма и емайлиран фенер, стадионът ще бъде хазаин на финала на Световната купа, плануван за 18 декември. Това е първият път, когато китайска компания строи стадион за Световно състезание по футбол. Освен това, стадионът „ Лусаил ” е отпечатан и на новите банкноти от 10 риал в Катар. „ Досега стадион „ Лусаил ” е най-модерният, най-големият и най-сложен професионален футболен стадион в света, издигнат по стандартите на ФИФА “, сподели Ли Чунян, началник на китайската страна на проектирането и строителството на стадион „ Лусаил ”. Архитектурното знамение може да побере 80 000 фенове и има доста комплицирана фасада и покрив. Той демонстрира техническите благоприятни условия и невероятното развиване на китайските инженерни благоприятни условия в последните години.



Катар е страна, в която „ водата е по-скъпа от петрола “. За да подсигурява сигурността на питейната вода по време на Световното състезание по футбол, страната построи с поддръжката на Китай 15 „ супер огромни резервоара “ за предпазване на вода. „ Нашата строителна технология доближава равнището на интернационалните напреднали предприятия. С механически пробиви и най-нови разработки в сферата се справихме сполучливо с нелеката задача по изтичане на бетон във високотемпературни пустинни условия “, сподели Уан Шаохуа, началник на на китайската страна на плана на Катарския супер огромен контейнер.

„ Китайската роля в строителството беше бърза и с извънредно качество. Досега те минаха сполучливо всички проби за качество на инженеринга без никакви проблеми. Така че съгласно мен китайските компании са най-хубавите “, сподели Халиса Лингам, полеви шеф на катарската страна на плана.

В допълнение, китайското произвеждане играе основна роля в задвижването на новото произвеждане на сила в Катар. Слънчевата електроцентрала „ Ал Карсаа “ с мощ 800 мегавата, ситуирана в пустинната зона на към 80 километра западно от столицата Доха, е една от най-големите в Близкия изток. Построена от китайска компания, централата доста усили каузи на възобновимата сила в потреблението на сила в Катар, помагайки на страната да се придвижи към уговорката си да бъде хазаин на „ зелен Мондиал “.

Ли Дзюн, строителен управител на китайската страна на плана за слънчева електроцентрала „ Ал Карсаа “, съобщи, че „ всички фотоволтаични зони на този план с мощ 800 MW са приели китайско съоръжение, което съставлява повече от 60 % от общата инвестиция на плана и в допълнение увеличение на пазарния дял на китайските марки в Близкия изток. "

Произведени в Китай рейсове също обезпечават транспортни услуги за почитателите по време на Световното състезание. Катар внесе към 1500 рейса от Китай, от които 888 са електрически.



Произведените в Китай сувенири за Световното състезание се продават извънредно добре измежду локалните футболни почитатели и задграничните туристи в Катар, като голям брой футболни почитатели се стичат в комерсиалните центрове в страната от Близкия изток. „ Шестдесет % тук използваме китайски тениски и чанти, а продуктите от Китай са с положително качество. Хората ги обичат “, сподели Джафар Хан, продавач в прочут столичен мол.



 

Китайски предприятия също са взели участие в построяването на „ селото на почитателите “ на международното състезание. Площта на Катар е единствено към 11 000 квадратни километра. За да обезпечи настаняване на десетки хиляди почитатели от целия свят, страната от Близкия изток е построила 6000 контейнерни къщи в по този начин нареченото „ село на почитателите “, ситуирано южно от столицата на страната Доха. Всяка една от мини-къщите там е предопределена за двама души, а селището може да побере общо до 12 000 ентусиасти. Контейнерните къщи са издигнати от китайски предприятия и всяка къща е оборудвана със независима тоалетна, климатик и вентилатор, сподели Омар Ал Джабер, изпълнителен шеф на жилищния отдел към Върховния комитет за доставка и завещание за Световната купа.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР