Световното първенство по борба за мъже и жени засега се

...
Световното първенство по борба за мъже и жени засега се
Коментари Харесай

Световното по борба за мъже и жени остава в календара, младежкото пропадна

Световното състезание по битка за мъже и дами към този момент се резервира в календара, само че не и за юноши и девойки в Белград през декември, което беше анулирано. Международната федерация по битка (UWW) разгласи, че са спазени изискванията за провеждането на Мондиала за мъже и дами. Вече 70 % от страните, участващи на предходното международно, са удостоверили присъединяване. Освен това 9 от най-хубавите 10 тима също за декларирали присъединяване. Затова и UWW резервира шампионата, планувано от 12 до 20 декември в сръбската столица. Все отново от UWW прецизират, че ще следат епидемиологичната конюнктура по света, която се трансформира динамично.

И на 6 ноември Изпълкомът ще вземе дефинитивно решение. Тогава ще бъдат разисквани и разнообразни рекомендации за провеждането на мондиала за мъже и дами.

" С обмислен оптимизъм гледаме на връщането на международната битка на интернационалния тепих през декември. Безопасността на спортистите, треньорите и всички наши експерти е главен приоритет за нас. Затова прецизно ще следваме всички наставления на съответните институции ", съобщи Ненад Лалович, президент на UWW.

Първенството за юноши и девойки до 20 години, планувано от 4 до 10 декември в Белград, беше анулирано. А повода е, че не са изпълнени изискванията за провеждането на шампионата. От UWW прецизират, че поради пандемията, в множеството страни надпреварите за тази възрастова група към момента не са възобновени, като упражняват единствено мъжете и дамите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР