Държавният глава Румен Радев избра да гласува с машина. Нека

...
Държавният глава Румен Радев избра да гласува с машина. Нека
Коментари Харесай

Държавният глава Румен Радев избра да гласува с машина

Държавният глава Румен Радев избра да гласоподава с машина.

" Нека не забравяме, че гражданската интензивност не се изчерпва единствено с отиването пред урните. Това значи жителите да помнят какво са обещавали политиците и дали са го изпълнявали. Тогава ще спрем да вървим толкоз постоянно на избори ", съобщи президентът Румен Радев и акцентира, че се надява българските партии са си научили урока.

" Българските политици, въпреки и по сложния метод, нека са научили тежкия урок да слагат публичните ползи пред своите и тези на партията. Това е гаранция за устойчиво ръководство. Отказът от отбрана на националния интерес води неизбежно до личностна и партийна делегитимация ", уточни още президентът.

Той не пожела да разяснява дали служебното държавно управление се е справило с организацията на изборите, защото по неговите думи би трябвало да мине изборният ден. " Винаги има на изборите проблеми с някои машини, само че машинното гласоподаване е преграда против главния проблем в нашите избори, а точно за недействителните бюлетини ", уточни той.

" Преди всеки избори партийни оракули плашат с партия на президента, единствено и единствено да си сглобят след това по-добре  собствената сглобка ", съобщи още президентът. По думите му водещ би трябвало да е правилото за надпартийни и експертни стратегия, въз основата на националните полезности.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР