Световноизвестният цигулар Васко Василев и Академичният народен хор на АМТИИ

...
Световноизвестният цигулар Васко Василев и Академичният народен хор на АМТИИ
Коментари Харесай

Академичният народен хор на АМТИИ представя проект с цигуларя Васко Василев в Испания

Световноизвестният цигулар Васко Василев и Академичният национален хор на АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев " ще показват новия си взаимен план на фестивала " Fеstmus " в Испания. На 11 февруари групировката с диригент гл. ас. доктор Николай Гурбанов и вокален възпитател доцент доктор Данка Цветкова отпътува за Валенсия дружно с Василев. На сцените на " Festmus " те ще показват разнообразна стратегия, която включва емблематични хорови мостри от творчеството на композиторите Иван Спасов, Кирил Стефанов, Красимир Кюркчийски и Стефан Мутафчиев, както и резултатите от опита на световноизвестния цигулар и неговия екип да музицира с женски национален хор и симфоничен оркестър.
Прочетете още
Сътрудничеството на най-стария студентски национален хор и емблематичния цигулар се зароди по време на плана " Проекции на разговора ", който се провежда и организира от АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев " през месец ноември 2023 година

В този план Васко Василев музицира в границите на 3 дни с девойките от Академичния национален хор и мощно впечатлен от опциите на надарените певици и техните ръководители, предложения състава да взе участие в неговия нов план, в който съчетава барок с фолклорни гласове.

Пътуването на Академичен национален хор в Испания се финансира и с поддръжката на Община Пловдив по Компонент 2 " Мобилност ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР