Световноизвестният продуцент и композитор Георги Линев направи неочаквана колаборация на

...
Световноизвестният продуцент и композитор Георги Линев направи неочаквана колаборация на
Коментари Харесай

"Убиваш всичко в мен": Kan Wakan с изненадваща съвместна песен с Тони Стораро

Световноизвестният продуцент и композитор Георги Линев направи непредвидена колаборация на плана си Kan Wakan в парче дружно с Тони Стораро - “Убиваш всичко в мен” е отговор на клишетата, разделянето и стигмата в българската музика на продуцента, чиято музика озвучава паметни сериали и филми по Netflix, Amazon Prime и HBO (Game of Thrones) и е промотирана от медии, като Rolling Stone, BBC1 и LA Weekly.

Георги Линев израства и построява кариерата си в Съединени американски щати, само че по време на пандемията взема решение да се завърне в България. Докато пътува към морето с другари инцидентно чува за първи път ария на Тони Стораро. “Потънах в дълбините на гласа му и метода, по който извайваше забавни мелодии към необикновени ритми. Тогава един другар ми сподели: Защо не запишеш нещо с него? Друг другар, който пътуваше с нас, добави: Няма ли да е необичайно? Това е чалга... Хората няма да те схванат ".

За продуцента обаче сходни етикети са по-скоро предизвикателство, в сравнение с спирачка. “Живеем във време, в което лепенето на етикети по метода, по който сме привикнали, към този момент не работи. Живеем в ера на пренасищане с информация, облици, изкуство, музика... Нашият усет към този момент не се основава на избран набор от хармония или идеали, а на отвореността за непрекъснато адаптиране и създаване на лична визия. Тя се базира на всичко, което е към нас - от вулгарната витрина в Слънчев бряг, през хилядолетен исторически монумент. И колкото по-несъвместими са детайлите, толкоз по-красиво може да бъде” - споделя Георги Линев.

Скоро след този диалог той се среща с Тони Стораро и стартира развой от към година, в която се ражда първо мелодията, след това текстът на Васил Витанов, а по-късно - 8 следващи версии на вокала на песента, до момента в който двамата актьори са изцяло задоволени.

В аранжимента звучи български църковен хор, струнен квартет, записван в Берлин, а мастерингът е изработен в Лондон от Гай Дейви (работил с Michael Kiwanuka, The Streets, Kaytranada и Jon Hopkins). Режисьор на клипа и създател на текста на песента е Васил Валери Витанов, оператор е Александър Бенев, а продуцент – Влади Герасимов от HandPlayed Productions.

“Има страхотна доза нюх и умеене в метода, по който Тони съумява да изрази себе си” - споделя Георги за процеса. “Той може да написа аранжиментите си, свири виртуозно на пиано и китара и е извънредно елементарно и прелестно да се работи с него. Да работим и израстваме дружно с него по този път беше разширяващ съзнанието процес”.

В интервала, в който парчето се ражда, продуцентът се сблъсква с всички предубеждения към работата си с “чалга” реализатор. “​​Аз не съм израстнал тук и за мен няма особена разлика сред това, което прави Тейлър Суифт в Съединени американски щати и това, което Тони Стораро прави в България - все е поп музика, слушана от голяма група хора, с фолк елементи” - изяснява той. И въодушевен от стигмата, Георги не се отхвърля от плана, а редом с музиката основава документален филм, както и последващи ремикси и колаборации с някои от най-популярните различни реализатори, които занапред ще развиват плана.

Вижте повече за взаимния план на Kan Wakan с Тони Стораро в.
https://ladyzone.bg/laifstail/artbox/ubivash-vsichko-v-men-kogato-muzikata-na-kan-wakan-sreshtne-glasa-na-toni-storaro.html

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР