Световноизвестният оркестър на двореца Шьонбрун излезе на сцена пред катедралния

...
Световноизвестният оркестър на двореца Шьонбрун излезе на сцена пред катедралния
Коментари Харесай

Виенска романтика под звездите на София с оркестъра на двореца Шьонбрун

Световноизвестният оркестър на двореца " Шьонбрун " излезе на сцена пред катедралния храм „ Свети Александър Невски “ в София и подари на столичани и посетители на града неповторимо преживяване.

В продължение на два часа и половина 24 музиканти и двама солисти оставиха без мирис запленената аудитория, а спомагателното светлинно-визуално шоу извая магията под звездите.

„ Нощ под звездите с Виена Шьонбрун Оркестра “ включва стратегия с известни творби на австрийската фамилия Щраус и техни съвременници, подбрани особено за българската аудитория. Концертът е последният от турнето на оркестъра в България, което с изключение на столицата, включваше градовете Велико Търново и Варна.

Наред с високото музикално равнище оркестърът се отличава с хомогенно звучене, очарователно осъществяване и изключително елитарна изява.

Освен че носим прелестната музика, носим и прелестни пейзажи на Виена, акцентира ръководещият шеф на оркестъра Петер Хосек. Той означи, че има две годишнини – едната е 25 години от основаването на оркестъра, а другата – началото на международно турне. Концертмайстор на оркестъра е родената в България Таня Джарова-Салустио, а диригент е Гуидо Манкузи.

Оркестърът отдава огромно значение на Виенския музикален жанр и интерпретирането на композиторите на Виенската класика, както самостоятелно, по този начин и “по виенски”, с помощта на което Оркестъра е без конкуренция в австрийската столица.

„ Радецки марш “, „ Прилепът “, „ Цигански барон “, „ На хубавия наследник Дунав “ са измежду класическите шлагери в програмата, която извършват 24 музиканти и двама солисти. Заключителната си част на концерт изненада феновете със особено написаното за това турне произведение „ Шопска салата с ракия “.

Зрителите дълго оплодираха оркестрантите и артистичния им диригент и с аплодисментите си извоюваха цели три биса.

Концертът слага началото на интернационалните тържества по случай 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус-син. Той е най-изпълняваният и записван типичен композитор в целия свят.

Вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и представители на служебния кабинет бяха измежду присъстващите публични посетители.

Събитието се осъществя с поддръжката на Столична община и е част от Календара на културните събития на София.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР