Световноизвестни личности, сред тях писатели и актьори, изпратиха открито писмо

...
Световноизвестни личности, сред тях писатели и актьори, изпратиха открито писмо
Коментари Харесай

Световноизвестни личности изпратиха писмо до Путин с призив да освободи Навални

Световноизвестни персони, измежду тях писатели и артисти, изпратиха намерено писмо до съветския президент Владимир Путин с апел да бъде освободен опозиционния водач Алексей Навални и да спре изтезаването му в пандиза.

Сред имената, положили автограф под писмото, са Светлана Алексиевич, Орхан Памук, Олга Токарчук и Марио Варгас Льоса.

Навални - най-отявленият критик на Путин в Русия, излежава присъда от 11 години и половина в наказателна колония по обвинявания в машинация. Според съветските управляващи той и неговите поддръжници са екстремисти, които имат връзки с Централно разузнавателно управление на САЩ и се пробват да дестабилизират Русия.

През последните седмици се ускориха опасенията за здравето на Навални и опцията той да почине в пандиза. Опозиционният водач страда от болки в стомаха и е изгубил тегло.

" Той непрестанно е държан в изолатор, заклещен в панелна килия с размер на кучешка барака, без вентилация ", написа в откритото писмо, което е подписано още и от балетистът Михаил Баришников, артистът Джъд Лоу и Бенедикт Къмбърбач, както и от писатилети Маргарет Атууд, Джей Кей Роулинг и Салман Рушди.

Кремъл отхвърля да разяснява здравословното положение на Навални с обяснението, че му се оферират всички здравни услуги в пандиза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР