Световно първенство за жени: Швеция ще играе срещу Испания на полуфинал след впечатляваща победа над Япония

...
Швеция ще се изправи срещу Испания на полуфиналите на Световното
Коментари Харесай

Швеция ще се изправи срещу Испания на полуфиналите на Световното първенство за жени, след като победи Япония с 2-1 във вълнуваща среща в петък.

Защитникът Аманда Илестед продължи забележителната си голова серия, за да преодолее задънената улица през първото полувреме с четвъртия си гол на турнира, преди дузпата на Филипа Ангелдал през второто полувреме да удвои преднината на Швеция.

Рико Уеки пропусна дузпа късно за Япония, но голът на Хонока Хаяши след три минути оставащо редовно време осигури разтърсващ финал.

Въпреки продължителния натиск през 10-те минути добавено време, Япония не успя да намери втори гол, докато Швеция успя да достигне пети полуфинал на Световното първенство за жени.

Това със сигурност беше неблагоприятен край на турнира за отбор на Япония, който беше развълнуван на това Световно първенство и който мнозина смятаха за фаворит за спечелването на този мач.

Разочарованието от поражението беше изписано върху лицата на японския отбор, много от тях се разплакаха при съдийския сигнал за края на мача. Победители през 2011 г., представянето на отбора в Австралия и Нова Зеландия даде надежда на феновете да поискат втора титла от Световната купа.

Въпреки това, един опитен отбор на Швеция се оказа стъпка твърде далеч и елиминирането на Япония означава, че вече е гарантирано, че ще има победител за първи път в състезанието, още един показател за скорошния растеж на играта при жените.

Още следва...

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР