Световно първенство за жени: Как да гледате как Испания се изправя срещу Холандия и Япония срещу Швеция в огромни четвъртфинални сблъсъци

...
Четвъртфиналите на Световната купа за жени през 2023 г. започват
Коментари Харесай

Четвъртфиналите на Световната купа за жени през 2023 г. започват с два апетитни мача в петък.

Първо, това е сблъсък между европейските играчи в тежка категория Испания и Холандия, преди Япония да се изправи срещу Швеция за място на полуфиналите.

Как да гледате

В САЩ мачовете ще се излъчват по вашия местен канал на Fox. Можете също така да предавате поточно мачове, като влезете с вашия телевизионен доставчик на foxsports.com или в приложението Fox Sports. Telemundo и Peacock осигуряват покритие на испански език.

Seven Network и Optus Sport излъчват мачове в Австралия, а BBC и ITV имат правата в Обединеното кралство.

Пълна разбивка на притежателите на медийни права във всяка държава е достъпна на уебсайта на ФИФА.

Холандия срещу Испания

Холандия може да се похвали с много звездни имена. class= Холандия може да се похвали с много звездни имена. Камерън Спенсър/Гети изображения

Победен финалист през 2019 г., Холандия вероятно ще се чувства много уверена, че е по-добра тази година след впечатляващата кампания на Световното първенство досега.

Оранските са непобедени в Австралия и Нова Зеландия и са допуснали само един гол по време на турнира, идвайки при равенството 1-1 в груповата фаза срещу Съединените щати – също и единственият мач, който не успяха да спечелят.

Талантите на Jill Roord, Lieke Martens и Daniëlle van de Donk са достатъчни, за да всеят страх в сърцето на всеки национален отбор, докато нападателят Lineth Beerensteyn ще бъде въодушевен, след като вкара първия си гол на турнира срещу Южна Африка.

Испанката Естер Гонсалес празнува отбелязването на третия гол на Ла Роха със съотборници срещу Коста Рика. Испанката Естер Гонзалес празнува отбелязването на третия гол на Ла Роха със съотборници срещу Коста Рика. Аманда Перобели/Ройтерс

Испания едновременно заслепи и разочарова феновете си на този турнир, натрупайки победи с висок резултат над Замбия, Коста Рика и след това Швейцария на осминафиналите.

Въпреки това, ниската точка на отбора дойде при разрушаването с 4-0 срещу Япония в последния мач от груповата фаза, игра, която разкри слабостите на La Roja.

Испания вероятно ще го определи като почивен ден, докато други ще посочат отрезвяващото поражение като доказателство, че отборът все още не е на нивото на истинските претенденти за титлата Down Under.

Япония срещу Швеция

 Япония беше може би най-впечатляващият отбор на турнира. class= Япония беше може би най-впечатляващият отбор на турнира. Алесандра Тарантино/AP

Япония може би е най-забележителният играч на това Световно първенство досега. Наред с драматичната елиминация на Швеция с изпълнение на дузпи от САЩ, огромната победа на Япония над Испания беше може би най-впечатляващата победа на турнира.

Отборът последва тази победа с друга изключително впечатляваща победа в 1/8-финалите, побеждавайки еднократния шампион Норвегия с 3-1 с доминиращо представяне.

Клиничният нападател Хината Миядзава, който в момента играе във вътрешното първенство на Япония, беше откровението на турнира и в момента води надпреварата за Златната обувка с пет гола в четири мача.

 080923 wwc Japan history фотоилюстрация: CNN/Getty Images

В осминафиналите Швеция направи това, което никой отбор не беше успял да направи след Япония на финала на Световното първенство през 2011 г.: победи Съединените щати.

Ако можете да победите двукратния действащ шампион, можете да победите всеки и Швеция вече с право ще се чувства уверена, че може да стигне докрай и да спечели първа титла от Световната купа за жени.

Тази талантлива група редовно изпитва натиска да бъде наричана „Златното поколение“ на страната и беше толкова близо до това да оправдае това прозвище преди две години, губейки от Канада в мача за златен медал на пренасрочените Олимпийски игри за 2020 г.

Може ли трикратният вицешампион от Световната купа да преодолее последното препятствие?

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР