Световният №51 Хуан Игнасио Лондеро ще бъде съперник на Григор

...
Световният №51 Хуан Игнасио Лондеро ще бъде съперник на Григор
Коментари Харесай

Корав аржентинец на пътя на наш Гришо в първия кръг на Australian Open

Световният №51 Хуан Игнасио Лондеро ще бъде противник на Григор Димитров в първия кръг на Australian Open. Аржентинецът е на 26 години, а върхът му в ранглистата е номер 50.

Двамата не са се срещали нито един път до момента в формален мач. Миналата година беше най-хубавата до момента в кариерата на Лондеро - той игра край на клей Бостад и завоюва купата в Кордоба, още веднъж на алена настилка.

За Лондеро това ще бъде първо присъединяване в главната скица на Australian Open. Рекордът му въобще в Големия шлем е достигането до четвърти кръг през предходната година на " Ролан Гарос ", когато победи играчи като Николос Басилашвили, Ришар Гаске и Корентин Муте, преди да отстъпи на Рафаел Надал. 

При възможна победа, във втория кръг Димитров може да се изправи против различен представител на Аржентина - Леонардо Майер или младият американец Томи Пол.

Първият подложен противник, който първата ракета на България може да срещне, е в трети кръг в лицето на 13-тия в схемата Денис Шаповалов.

Победителят от този мач (ако и двамата стигнат до него) пък най-вероятно ще играе на осминафинал с Роджър Федерер. 

През предходната година Григор записа три победи в Мелбърн - над Типсаревич, Куевас и Фабиано, преди да бъде надвит от Франсис Тиафо в четвърти кръг. Това значи, че с цел да отбрани всичките си 180 точки, първата ни ракета ще би трябвало да доближи до мач с Федерер. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР