Световният №4 Новак Джокович постигна убедителна победа в първия си

...
Световният №4 Новак Джокович постигна убедителна победа в първия си
Коментари Харесай

Джокович спечели убедително първия си мач на трева за сезона

Световният №4 Новак Джокович реализира безапелационна победа в първия си мач на тревни кортове за 2017 година 30-годишният сърбин надигра канадския квалификант Вашек Поспишил с 6:4, 6:3 и се класира за четвъртфиналите на шампионата в Ийстборн.

Двубоят беше доигран през днешния ден, откакто във вторник продължителните дъждове разрешиха да се изиграе единствено един гейм. Той беше извоюван от Джокович, който потегли мъчно и трябваше да избавя две благоприятни условия за пробив, преди да измъкне подаването си.

При подновяването на дуела сърбинът имаше късмет незабавно да пробие, само че Поспишил се избави. Същото се случи и в шестия гейм, само че при 4:5, когато сервираше за оставане в сета, канадският тенисист се пропука. Джокович осъществя четвъртата си опция за пробив, която беше с цената на сетбол.

Носителят на 12 трофеи от Големия шлем имаше сложен сервис гейм за 3:2 във втората част, а след него стигна до пробив и поведе с 4:2. В този миг Поспишил се изнерви, направи няколко опита да счупи ракетата си и в последна сметка не получи късмет да се върне в мача.

Бившият номер 1 затвърди пробива с лекост, а при 5:3 не пропусна опцията да завърши мача при собствен сервис. Той имаше потребност от 85 минути, с цел да запише пета победа в петия си мач с Поспишил, против който още няма изгубен сет.

В спор за място на полуфиналите Джокович ще се изправи против спечелилия от американския конфликт Доналд Йънг против Джаред Доналдсън.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР