Световният №3 Даниил Медведев се класира за финала на Australian

...
Световният №3 Даниил Медведев се класира за финала на Australian
Коментари Харесай

Несломим Даниил Медведев обърна Саша Зверев и се класира за финала на Australian Open

Световният №3 Даниил Медведев се класира за финала на Australian Open. Руснакът реализира поврат от 0:2 сета  и победи Александър Зверев  с 5:7, 3:6, 7:6 (4), 7:6 (5), 6:3 в дуел, който продължи към четири часа и половина.

В борбата за трофея в Мелбърн руснакът ще се изправи против Яник Синер, който победи миналогодишния първенец Новак Джокович с 3:1 сета.

Александър Зверев стартира по-добре дуела като проби подаването на противника си в третия гейм, затвърди пробива и по-късно направи още един, с цел да поведе с 4:1. Медведев отговори с рибрейк, с цел да понижи изоставането си. Последва замяна на сервис геймове преди руснакът отново да пробие, с цел да изравни геймовете до 5:5. Зверев обаче сподели самообладание и отвърна с брейк, с цел да успее да завоюва първата част със 7:5.

Във втория сет единствените пробиви бяха дело на Зверев, който взе подаванията на Медведев в петия и деветия гейм, с цел да поведе с 2:0 сета.

След това обаче всичко за олимпийския първенец от Токио се срина. Медведев завоюва идващите два сета в тайбрек, откакто двамата тенисисти не съумяха да се пробият нито един път.

В решителната пета част руснакът имаше съществено психическо преимущество. Той осъществя два пробива за 3:2 и 6:3, с цел да завоюва мача и да се класира на третия си край в Мелбърн.
 Александър Зверев - Даниил Медведев 7:5, 6:3, 6:7, 6:7, 3:6 онлайн
Александър Зверев - Даниил Медведев 7:5, 6:3, 6:7, 6:7, 3:6

Двамата ще дефинират противника на Яник Синер на финала
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР