Световният №2 в мъжкия тенис Карлос Алкарас даде интервю след

...
Световният №2 в мъжкия тенис Карлос Алкарас даде интервю след
Коментари Харесай

Карлос Алкарас: Да играеш на трева е напълно различно в сравнение с останалите настилки

Световният №2 в мъжкия тенис Карлос Алкарас даде изявление след сполучливото си начало в сезона на трева и успеха му в мача от първия кръг на шампионата в Куинс.

Испанецът надделя мъчно в три сета щастливия губещ от квалификациите Артур Риндеркнех, а след дуела призна, че несъмнено е изпитвал компликация с придвижването си по тревния корт.

" След Откритото състезание на Франция имах четири дни отмора, с цел да прочистя съзнанието си. После упражнявах три дни вкъщи, само че на твърди кортове. Опитах се да върша сходни придвижвания като на трева, само че явно нещата са разнообразни ", стартира Карлос.

" Най-трудната част от това да играеш на трева е да успееш да се движиш добре. Трябва да си по-внимателен в сравнение с другите настилки. Най-некомфортното за мен обаче е да съумявам да стигна до мрежата и да играя по-агресивно ", добави той.

Алкарас приказва още и за спецификата при играта на трева и показа, че по негови думи се е показал добре в мача против Риндеркнех.

" Трябва да мисля повече за придвижването си и да бъда в действителност съсредоточен при всяко деяние и всеки удар, който върша. Това може да бъде по-уморително, тъй като непрекъснато си в придвижване. Напълно друго е спрямо останалите настилки и изисква характерна работа ", разяснява поставеният под №1 в конкуренцията.

" Много одобрявам този шампионат и мисля, че се показах добре в първия си мач на трева ", приключи Карлос Алкарас.

В спор за място в четвъртфиналите в Куинс първенецът от US Open 2022 ще се изправи против чеха Иржи Лехечка, който пък на старта се оправи с различен испанец Алехандро Давидович Фокина след 7:6(4), 6:3.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР