Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович достигна до полуфиналите

...
Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович достигна до полуфиналите
Коментари Харесай

Новак Джокович се класира за полуфиналите на Мастърса в Рим

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович доближи до полуфиналите на шампионата от сериите Мастърс в Рим, откакто в четвъртфиналите се оправи с канадеца Феликс Ожие-Алиасим след 7:5, 7:6(1).

В първия сет сърбинът си обезпечи пробив задатък при 5:3, само че още в идващия гейм разреши на Ожие-Алиасим да върне пробива, а след това канадецът стигна и до 5:5. Сервирайки за влизане в тайбрек обаче, Феликс позволи да бъде продънен за повторно, което постави и точка на разногласието в първата част след 7:5.

Във втората обстановката значително се повтори, откакто Джокович водеше с пробив и 5:2, само че все пак Ожие-Алиасим откри метод да стигне до 5:5, отразявайки мачбол в осмия гейм. В последна сметка този път се стигна до тайбрек, в който обаче Новак не остави шансове на своя противник и го победи със 7-1 точки.

С този триумф сърбинът си подсигурява и оставането на върха в международната класация, а в спор за място на финала в Рим той ще играе против Каспър Рууд. Норвежецът отстрани след 7:6(7), 7:5 различен канадец Денис Шаповалов, откакто и в двата сета му се постановяваше да отразява сетболи.

Победата против Рууд би била под №1000 в кариерата на Новак Джокович.

В другия полуфинал един против различен ще се изправят Стефанос Циципас и Александър Зверев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР