Световният №1 в мъжкия тенис Даниил Медведев коментира отказването от

...
Световният №1 в мъжкия тенис Даниил Медведев коментира отказването от
Коментари Харесай

Даниил Медведев с ласкави думи за Серина Уилямс

Световният №1 в мъжкия тенис Даниил Медведев разяснява отказването от спорта на Серин Уиллямс, която ще постави точка на блестящата си кариера след тазгодишния US Open.

Руснакът си напомни по какъв начин, когато самият той за първи път е хванал ракета на 6-годишна възраст, е гледал по малкия екран по какъв начин Серина и нейната сестра Винъс Уилямс са играели по финалите на шампионатите от Големия шлем.

" Да, нямам нищо общо с нея. Всъщност говорихме няколко пъти. Когато за първи път хванах ракета, бях на 6 години и започнах да виждам тенис по малкия екран. Серина към този момент се е състезавала на шампионати от Големия шлем. Не съм сигурен, че тя беше номер едно в света, само че те играха дружно с Винъс във финалите на Големия шлем, и двете завоюваха доста. Серина е най-титулуваната жена в света на тениса сега. Това е ужасно. 20 години по-късно съм тук, към този момент реализирах прочут триумф в кариерата си, а Серена към момента играе. Това е просто именито. Тя сигурно ще остави необикновено завещание в тениса. Сигурен съм, че след 100 години хората към момента ще приказват за Серина ", разяснява Медведев.

Руснакът идва през тази година в Ню Йорк като настоящия първенец в шампионата през 2021 година и ще се опита да стане първия тенисист, който сполучливо пази купата си от " Флъшинг Медоус " от Роджър Федерер насам.

Маестрото завоюва купата на US Open пет следващи пъти сред 2004 и 2008 година, като от този момент никой не е вдигал трофея в две следващи издания на конкуренцията.

Даниил Медведев ще стартира отбраната на купата си с мач против американеца Стефан Козлов, а срещата е в понеделник (29 август).

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР