Световният №1 Новак Джокович тръгна победоносно по пътя към защита

...
Световният №1 Новак Джокович тръгна победоносно по пътя към защита
Коментари Харесай

Джокович стартира с гръмка победа защитата на титлата си на Ролан Гарос

Световният №1 Новак Джокович потегли победоносно по пътя към отбрана на купата си на „ Ролан Гарос “ след безапелационна победа против Йошихито Нишиока. Сърбинът надделя 99-ия в света японец с 6:3, 6:1, 6:0 под покрива на „ Корт Филип Шатрие “. Срещата продължи тъкмо 2 часа.

Това беше първи мач за Новак от шампионатите от „ Големия шлем “ тази година, откакто опитът му да отбрани купата си от Откритото състезание на Австралия през януари приключи несполучливо, защото беше депортиран от Мелбърн поради отвод да се имунизира против COVID-19.

В понеделник вечерта, в студения и дъждовен Париж, Джокович означи връх в мачовете от първия кръг на Ролан Гарос до 18-0 с успеха си над 27-годишния Нишиока, откакто осъществя осем от 18 точки за пробив. Той означи още и девет аса и не направи нито една двойна неточност.

Японецът изненадващо имаше три благоприятни условия да пробие още в откриващия гейм, само че не успяда ги осъществя. Постепенно Джокович взе самодейността отдъното на корта и осъществя пробив за 4:2, след което без проблеми затвори сета.

Сърбинът започва втората част с нов пробив. Нишиока също съумя един път да вземе подаването на международния №1, само че това се случи при 0:5, а още в идващия гейм Джокович направи рибрейк и взе втория сет. В третата част Нишиока не можа да вземе нито един гейм и Джокович се поздрави с първи триумф от турните от "Големия шлем " тази година.

След днешната си победа Джокович ще срещне или Алекс Молчан от Словакия, или Федерико Кория от Аржентина във втория кръг. Молчан, който е вицешампион от шампионата в Лион през уикенда, работи с Мариан Вайда - някогашният дълготраен треньор на Новак.

NOVAK WINS.
— Roland-Garros (@rolandgarros)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР