Световният №1 Новак Джокович сподели, че е положително настроен към

...
Световният №1 Новак Джокович сподели, че е положително настроен към
Коментари Харесай

Джокович: Аз съм за идеята да се играе във формат 2 от 3 сета навсякъде

Световният №1 Новак Джокович показа, че е позитивно надъхан към концепцията за премахването на формата 3 от 5 сета, при който мъжете в тениса играят на шампионатите от “Големия шлем”. 33-годишният сърбин бе запитан за мнението си по този въпрос след успеха си с 6:3, 6:2 против аржентинеца Диего Шварцман в груповата фаза на Финалния шампионат на ATP.

“Аз съм по-скоро покровител на концепцията за формат два от три сета на всички места, макар че, несъмнено, в шампионатите от “Големия шлем” постоянно се е играло в 3 от 5 сета. Исторически постоянно е било по този начин и не знам дали въобще има късмет това да се промени. Но да, аз съм по-скоро покровител на концепцията за 2 от 3 сета на всички шампионати. Ако ме питате за какво, мисля, че имаме задоволително шампионати, задоволително доста мачове през годината. В тениса имаме най-дългият календар от всички спортове. В тениса сезонът е от 1 януари до края на ноември. Буквално всяка седмица имаш шампионат някъде.

Не виждам причина да се играе във формат 3 от 5 сета, макар че има историческа причина, постоянно е било по този начин на “Големия шлем” и е традиция”, показа по тематиката носителят на 17 трофеи от “Големия шлем”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР