Световният №1 Даниил Медведев приключи похода към защитата на титлата

...
Световният №1 Даниил Медведев приключи похода към защитата на титлата
Коментари Харесай

Кириос изхвърли световния №1 Медведев от US Open

Световният №1 Даниил Медведев завърши похода към отбраната на купата си на Откритото състезание на Съединени американски щати, след загуба от австралиеца Ник Кириос.

Двамата се срещнаха на осминафинал на US Open, а Кирьос завоюва с 6-7(11), 6-3, 3-6, 2-6.

Това бе четвърти триумф за австралиеца от пет изиграни мача сред двамата.

В доста оспорван първи сет австралиецът избави три сетбола, преди да надделее в тайбрека с 13-11, само че Медведев отговори уместно във втората част и бързо натрупа преднина от 3-0, която задържа до края на сета. В идващите две част Кириос доминираше, с цел да затвори мача в четири сета и да запише 26-та победа в Тура от 6 юни насам.

Загубата на Медведев значи, че той ще сдаде първото място в ранглистата от идващия понеделник, а претендентите за върха са няколко. С най-големи шансове още веднъж да бъде номер 1 на този стадий е Рафаел Надал, само че Каспер Рууд от Норвегия и Карлос Алкарас от Испания също мога да оглавят класацията.

Кириос сподели извънредно високо равнище на игра, с цел да се оправи с Медведев, като осъществя 53 печеливши удара против 38 непредизвикани неточности, до момента в който противникът му приключи с 49 уинъра и 19 неточности. Финалистът от уимбълдън вкара 71 % първи сервис и завоюва 75 % от тези точки, завоюва 29/47 излизания на мрежата и бе доста ефикасен при опциите за пробив - 5/7.

По този метод Кириос доближи четвъртфиналите в Ню Йорк за първи път в кариерата си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР