Световният вицешампион Иван Марков е последният наш щангист, участвал на

...
Световният вицешампион Иван Марков е последният наш щангист, участвал на
Коментари Харесай

Иван Марков: Битката с допинга е пародия

Световният вицешампион Иван Марков е последният наш щангист, взел участие на олимпийски игри. Той остана пети в Лондон през 2012-а, само че се придвижи с едно място напред след дисквалификацията на Апти Аухадов. 29-годишният бургазлия се възвръща от травма сега, само че показа своето виждане за плануваните промени с наказванията на допингирани състезатели.

- Г-н Марков, ще имат ли резултат новите санкции в щангите?
- Битката против допинга ще има резултат единствено в случай че се ревизират всички щангисти, а освен избрани федерации. Гледайте кино лентата " Икар " и ще ви стане ясно по какъв начин всичко е една подигравка. Ние упражняваме като ненормални, само че идва някой от страна с повече пари и се оказва, че се борим против вятърни мелници. Погледнете по какъв начин след 4 или 8 години не престават да излизат позитивни проби. Ако не се направи нещо коренно, още веднъж ще хващат неплащачите.

- Какво е вашето положение с възобновяване?
- Ходя на процедури. Опитвам да се възстановя, само че към този момент не се усещам добре. Пробвах да подвигам преди Нова година, само че не се получи. Казаха ми 6 месеца нищо да не върша. Чакам да пристигна лятото. Ако съм по-добре, ще вляза в лагер с националния тим.

- Колко тежка е вашата травма?
- Получи се поради противовъзпалителните инжекции, с които бяхме прекалили. Сухожилието се удебели. Опитах с интервенция, само че не стана.

" България Днес "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР