Световният вицешампион Хърватия ще играе без публика в Риека срещу

...
Световният вицешампион Хърватия ще играе без публика в Риека срещу
Коментари Харесай

Хърватия ще играе без публика срещу Англия

Световният вицешампион Хърватия ще играе без аудитория в Риека против Англия в дуел от шампионата Лига на нациите в петък.

Причината за това е наказването, което изтърпяват възпитаниците на Златко Далич от два мача без почитатели. Санкцията бе наложена от УЕФА за издълбан на терена знак на свастика по време на квалификационна среща за Евро 2016 с Италия през юни 2015 година. Срещата със,,Скуадра адзура “ също бе при затворени порти поради друго наказване на Хърватия от мача с Норвегия, още веднъж в квалификационна среща, този път за расистки викания.

Селекционерът Златко Далич приказва за наказването и показа, че упоритостите на хърватите са свързани повече с идното Европейско състезание след две години, в сравнение с с шампионата Лига на нациите.

,,Знам, че УЕФА ни наложи наказване, само че за мен не е вярно да играем без нашите последователи. Трябва да приемем действителността и да дадем най-хубавото от себе си при зародилите условия. Вижте, загубихме първия си мач в Лига на нациите с 0:6 от Испания. Трябва да се подобрим доста, само че не е елементарно след подобен резултат да играеш без аудитория против Англия. Нашата съществена цел е Евро 2020. Знам, че сега е шампионатът Лига на нациите, само че в този момент сме изтощени след всичко, което дадохме на Мондиала в Русия. Нуждаем се от пресен старт “, съобщи наставникът.

Двубоят е повтаряне на полуфинала сред двата представителни отбора на Световното в Русия, където,,ватраните “ победиха,,трите лъва “ след продължения, с цел да се класират за огромния край, където изгубиха от Франция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР