Световният въздушен превоз на пътници отчита минимално съживяване и реално

...
Световният въздушен превоз на пътници отчита минимално съживяване и реално
Коментари Харесай

Слабо съживяване на пътуванията със самолет през 2021 г.

Световният въздушен транспорт на пасажери регистрира минимално възкръсване и действително е претърпял още една изключително тежка година на спад по отношение на предпандемичните резултати. По данни на Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), представена от профилираното издание " Бурсие " (Boursier.com), търсенето (измерено в пасажер на километър) е намаляло с 58.4 на 100 по отношение на 2019 година след спада от 65.8 на 100 през 2020 година

Международният трафик е със 75.5 % под нивото от 2019 година Капацитетите (измерени в място на километър) са намалели с 65.3 %, а коефициентът на натовареност е понижен с 24 процентни пункта до 58 на 100, цитира данните Българска телеграфна агенция.

Вътрешните полети са посочили по-силна резистентност със спад от 28.2 на 100 по отношение на 2019 година Капацитетите са се свили с 19.2 на 100, а коефициентът на натовареност - с 9.3 пункта до 74.3 на 100.

Само за декември общият трафик е бил с 45.1 на 100 под нивото от същия месец на 2019 година, което е усъвършенстване по отношение на регистрираните през ноември 47 %. Търсенето е траяло да се възвръща макар безпокойствата към Омикрон.

" Общото търсене на пътувания се е засилило през 2021 година Тази наклонност е траяла и през декември макар рестриктивните мерки за пътешестване поради Омикрон. Това е показателно за доверието на пасажерите и желанието да се пътува. Предизвикателството за 2022 година е това доверие да се ускори, като се възстановяват пътуванията. Докато интернационалните пътувания остават надалеч от естественото в доста региони по света, има подтик в положителната посока. Миналата седмица Франция и Швейцария оповестиха намаляване на ограниченията. А през вчерашния ден Англия анулира условията за проби за имунизирани пасажери. Надяваме се и други страни да последват техния значим образец, по-специално в Азия, където доста основни пазари остават виртуално изолирани ", уточни генералният шеф на IATA Уили Уолш.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР