Световният студентски шампион в скока на височина за 2019 година

...
Световният студентски шампион в скока на височина за 2019 година
Коментари Харесай

Тихомир Иванов: Надявам се да скоча 2.33 м на Световното

Световният студентски първенец в скока на височина за 2019 година Тихомир Иванов завоюва четвъртата си национална купа навън през вчерашния ден с 2.25 метра. След надпреварата той разяснява някои от най-интересните тематики към себе си сега.

“Състезанията ми пристигнаха повече в последно време, само че по този начин сме си възнамерявали сезона, с цел да гоним норматива за Доха първо. Нямаше по какъв начин да отхвърляме надпревари, тъй като предходната година пропуснах лятото и в случай че бях почнал да отхвърлям, щеше да е малко кофти по-късно. Най-важното е, че съм здрав. Скачах добре, мислех, че съм малко по-изморен, само че в последна сметка съм доволен”, сподели Иванов за представянето си през вчерашния ден.

 Републиканско състезание по лека атлетика за мъже и дами - ден втори @@@

Той изрази удовлетворение от извоюваната международна студентска купа в Неапол: “Доволен съм, че завоювах медала си с прекрасен резултат.”

Възпитаникът на Георги Гетов показа и какво следва за него след държавното състезание: “Сега отиваме на лагер в Стара Загора и започваме да упражняваме, тъй като в последния един месец единствено пътувах и скачах по надпревари.”

Иванов, който през вчерашния ден опита и офанзива на олимпийския норматив от 2.33 метра, има вяра, че ще успее да се оправи с тази височина до края на сезона: “Надявам се да скоча норматива за Олимпиадата в Токио от 2.33 м на Световното.”

Олимпийският финалист от Рио де Жанейро 2016 сподели също по този начин, че се надява да бъде поканен на още една Диаматена лига и да успее да си обезпечи присъединяване във финалния шампионат от влиятелната верига.  Част от лекоатлетите се прибраха от Европейските игри в Минск @@@

Иванов беше малко отчаян от слабия интерес на почитателите към републиканското състезание, което се организира във вторник и сряда: “Миналата година ми беше малко кофти, когато не можах да скачам поради интервенцията. Аз обичам да скачам в България, само че публиката е малобройна, видяхте на бранша какво беше. Малко е неуважително. Има един състезател, който е пристигнал да скача нависоко и никой не идва да го поддържа. Малко е кофти, в залата е по-различно, тъй като се събира цялата зала. Но аз не преставам да скачам, обичам да скачам в България.”

Цялото изявление с Тихомир Иванов може да намерите във видеото!
ФОТОГАЛЕРИЯ от втория ден на държавното състезание ТУК!!!

ФОТОГАЛЕРИЯ от първия ден на шампионата ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР