Световният шампион във Формула 1 за последните два сезона Макс

...
Световният шампион във Формула 1 за последните два сезона Макс
Коментари Харесай

Макс Верстапен най-бърз в Баку

Световният първенец във Формула 1 за последните два сезона Макс Верстапен даде най-хубаво време в единствената подготовка преди неделното Гран при на Азербайджан във Формула 1, четвърти кръг за сезона.

Пилотът на Ред Бул мина трасето по улиците на Баку за 1:42.315 минути и даде поръчка, че ще бъде главен кандидат успеха в неделя, която би била трета за него през сезона.

Много мощен резултат сподели и съотборникът му Серхио Перес. Мексиканецът, който единствен с изключение на Верстапен има победа тази година, мина пистата единствено с 0.139 секунди по-бавно от нидерландеца, което обаче му стигна единствено за трето време в сесията.

Втори остана Шарл Льоклер с Ферари. Поданикът на Монако бе доста покрай това да даде даже най-хубавото време в тренировката, само че приключи на 0.037 секунди от Верстапен.

Другият водач на Ферари - Карлос Сайнс-младши, се подреди четвърти. Испанецът обаче бе доста надалеч от времето на първите трима, като най-бързата му обиколка бе с 0.584 по-бавна от тази на международния първенец.

Британецът Ландо Норис с Макларън бе единственият различен водач на пистата, останал на по-малко от секунда от Ферстапен - на 0.810, като той добави топ пет, изпреварвайки Ник де Врийс с АлфаТаури.

От 16:00 часа през днешния ден ще се организира квалификацията за надпреварата в неделя, а в събота ще се проведат квалификацията за спринтовото съревнование и самото спринтово съревнование.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР