Световният шампион във Формула 1 за 2016 г. Нико Розберг

...
Световният шампион във Формула 1 за 2016 г. Нико Розберг
Коментари Харесай

Нико Розберг създаде академия за млади пилоти

Световният първенец във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг сътвори академия за развиване на млади водачи. Целта на програмата е " откриването и подкрепянето на нови гении в моторните спортове, разгласи германецът, който приключи кариерата си след спечелването на купата в най-популярната автомобилна конкуренция.

Розберг започва академията с двама състезатели по картинг - 13-годишния британец Тайлър Барнард и 18-годишния италианец Лоренцо Трависануто. " Нямаме самообладание да влезем дружно в света на картинга ", съобщи някогашният водач на " Мерцедес ".

Академията на Розберг е основана с поддръжката на един от основните спонсори на " Мерцедес " - националната петролна компания на Малайзия " Петронас ". Партньор на германеца в новия му план е неговият някогашен наставник Дино Киеза.

Киеза ръководеше тима по картинг на " Мерцедес-Бенц-Макларън ", когато в него се състезаваха Розберг и Люис Хамилтън.

" Дино е най-хубавият в света на картинга. Вярвам, че в представянето на болидите на (притежаваната от Киеза) Kart Republic Chassis, които ще използваме ", сподели международният първенец във Формула 1 за 2016 година

" Той беше мой началник през всичките ми години в интернационалния картинг. Най-успешната ми година (2000-01) беше когато бяхме съотборници с Люис в тима на МБМ и Дино ни изведе до големи триумфи ", добави Розберг.

Киеза изрази решително, че с Розберг ще са добър екип, който да поддържа младите гении. " В днешно време развиването на водачите не е се показва единствено във въртене на кормилото. То е доста повече от това. Говорим за инженеринг, за маркетинг, за медии ", добави той.

По-рано този месец Розберг стана акционер в международния шампионат за електрически автомобили - Формула Е. През този сезон германецът размени Ники Лауда като коментатор на Формула 1 за RTL.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (238)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР