Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели втора победа

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели втора победа
Коментари Харесай

Верстапен спечели на Имола в тежко състезание за Ферари

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен завоюва втора победа за сезона, откакто победи в надпреварата за Гран при на Емилия-Романя. Нидерландецът беше най-бърз на пистата Имола, която одобри четвъртия кръг за 2022 година

 

Пилотът на Ред Бул беше непогрешим, потегляйки от първата позиция и ден след триумфа в спринта, взе нова победа. Верстапен направи и най-бързата обиколка в конкуренцията.

 

Успехът беше двоен за Ред Бул, откакто Серхио Перес приключи втори. На подиума се качи и Ландо Норис с Макларън.

Тежък се оказа денят за водачите на Ферари в първото съревнование на италианска територия. Шарл Льоклер беше изпреварен първоначално от Перес, а в края на дистанцията се завъртя и приключи едвам шести. Карлос Сайнц пък отпадна в самото начало.

 

" Страхотен уикенд за нас. Винаги е мъчно да постигнеш сходно нещо, само че задоволството е огромно ", сподели Верстапен след надпреварата.

Победата е 22-а за него във Формула 1, като той се изравнява със международния първенец за 1996 година Деймън Хил на 14-о място във безконечната класация.

Верстапен към този момент има 59 точки в генералното класиране и стопи с 18 задатъка на Льоклер. Пилотът на Ферари е водач с актив от 86. Трети е Серхио Перес с 54.

Надпреварата на Имола стартира на мокра писта, като последователно изискванията се усъвършенстваха, преди още веднъж да завали в края. Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън остана отвън точките, като беше затворен с обиколка от Верстапен надалеч преди финала.

Следващият старт е дебютното съревнование в Маями на 8 май.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР