Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен ще си спести

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен ще си спести
Коментари Харесай

Верстапен спестява 215 милиона долара от данъци

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен ще си спести заплащането на налози в размер на 215 милиона $, като повода за това е, че водачът живее в Монако, а не в Нидерландия. Това написа нидерландският вестник Volkskrant, който пресметна, че до края на сегашния му контракт с Ред Бул, т.е. до края на 2028 година Макс ще си спести тези 215 милиона $.

Липсата на налог общ приход е главната причина доста спортисти да избират да живеят в Монако, защото по този начин си икономисват съществени разноски, изключително в случай че са от страна, в която се ползва прогресивна канара на данъчно облагане.

От водачите във Формула 1 в този момент в Монако живеят Макс Верстапен, Джордж Ръсел, Алекс Албон, Ландо Норис и Люис Хамилтън, като несъмнено тук влиза и Шарл Леклер, само че той е локален за разлика от сътрудниците си.
 Без водач от Формула 1 в Топ 10 по пари в спорта Без водач от Формула 1 в Топ 10 по пари в спорта
Материалът на нидерландския вестник, отдаден на спестените пари от налози на Макс Верстапен провокира остра реакция от страна на мениджъра на водача Раймонд Вермюлен.
 Хамилтън с по-голяма заплата от Верстапен Хамилтън с по-голяма заплата от Верстапен
“Ние си плащаме налозите от всички спортни изяви на Макс в Нидерландия - посочи Вермюлен. - В това число и приходите от надпреварата на “Зандвоорт ”. Плащаме и налози във всички страни, в които Макс има приходи. Макс няма никакъв бизнес в Нидерландия, за какво тогава да плащаме там налози на парите, които изкарваме в чужбина? Така ще се получи двойно данъчно облагане. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР