Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен очаква, че програмата

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен очаква, че програмата
Коментари Харесай

Верстапен очаква Ред Бул да запази големия си аванс

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен чака, че програмата за развиване на RB19 в хода на сезона ще разреши на отбора да резервира сериозния си задатък пред другите тимове. Ред Бул завоюва първите пет надпревари тази година, а Макс е отпред в класирането.

Ред Бул обаче разполага с по-малко време за работа във въздушния тунел и при компютърните симулации поради спечелването на купата предходната година и нарушаването на тавана на бюджетите за 2021 и експертите чакат, че това ще си проличи в хода на борбата.

„ В момента имаме порядъчен задатък, изключително в надпреварите – изясни Верстапен. – В една обиколка на някои трасета някои тимове са покрай нас или пред нас, както видяхме в Баку. Но в спортно движение имаме огромно преимущество. Другите приготвят промени и усъвършенствания, само че ние не стоим на едно място. Надявам се, че ще продължим с това движение. ”
 Хорнър не се тормози, че Макс ще си тръгне Хорнър не се тормози, че Макс ще си тръгне
Точно отличното спортно движение разреши на Верстапен да бъде толерантен в първите обиколки в Маями, където си пробиваше път напред от деветата позиция на старта.
 Макс не отстъпва на Перес в работата с гумите Макс не отстъпва на Перес в работата с гумите
„ Да, просто се пазех от проблеми, тъй като водачите към мен се опитваха оптимално бързо да завоюват по някоя позиция в първата обиколка – изясни Макс. – Но знаех, че имаме бърз автомобил, изчаках да се подреди колоната и започнах да ги задминавам един след различен. Това се получи сносно. Дори на правата направих и едно двойно изпреварване, което беше занимателно. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР