Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен не използва най-меките

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен не използва най-меките
Коментари Харесай

Колко точно е предимството на Ред Бул?

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен не употребява най-меките сликове С4 и С5 на предсезонните проби в Бахрейн тази седмица и все пак записа извънредно безапелационно показване. Всъщност, това беше и повода Макс да не оглави и общото класиране за тестванията.

Колко обаче е преимуществото на Ред Бул по отношение на Ферари, които бяха най-близо до първенците от предходната година? Според изчисленията на списание auto motor und sport RB19 на Ред Бул има сред 0,2 и 0,4 секунди на обиколка задатък пред SF-23 на Ферари, само че има и едно значимо конкретизиране.

С меките гуми С4 Шарл Леклер и Карлос Сайнц останаха на 0,7 секунди зад Серхио Перес при симулация на квалификацията. Верстапен въобще не кара с меките гуми, защото за Гран При на Бахрейн тимовете ще получат трите най-твърди модела от С1 до С3. С твърдите С3 Верстапен беше с дребен задатък пред времената на водачите на Скудерията.
 Ферари: Темпото на Ред Бул не ни тормози Ферари: Темпото на Ред Бул не ни тормози
“Ако поправяме времената с това какъв брой количество гориво е имало на борда на всеки автомобил, режимите на работа на моторите и температурата на асфалта, то Ред Бул с Макс Верстапен има преимущество от 0,2-0,4 секунди в квалификационно движение, а разликата с Мерцедес е 0,6 секунди. Най-вероятно, в дълга серия от обиколки тази разлика ще се усили ”, се споделя в разбора на списанието.
 Ще продаде ли Ред Бул втория си тим във Формула 1? Ще продаде ли Ред Бул втория си тим във Формула 1?
При симулациите на спортна отдалеченост Верстапен още веднъж има преимущество, в това число и пред съотборника си Серхио Перес, който сподели, че към момента износва по-бързо задните гуми на колата си.
 Хамилтън: Все още не сме задоволително бързи Хамилтън: Все още не сме задоволително бързи
“Макс към този момент е на равнището на Люис Хамилтън, когато става въпрос за работата с гумите и опазването им ”, изясни съветникът на Ред Бул лекар Хелмут Марко.
 Новото Ферари е по-бързо на вършиме, само че по-бавно в завоите Новото Ферари е по-бързо на вършиме, само че по-бавно в завоите
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР