Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън открои жестоката същност

...
Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън открои жестоката същност
Коментари Харесай

Хамилтън: Трасето в Австрия не прощава на никого

Световният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън открои жестоката същина на пистата „ Ред Бул Ринг”, която стана поле за голям брой пилотски неточности в днешните първи свободни тренировки преди Гран При на Австрия.

Някои от най-значителните произшествия се разиграха в следобедната сесия, когато сътрудникът на Хамилтън Валтери Ботас потроши колата си след политане от 6-ия завой. Преди него пък Макс Ферстапен от Ред Бул също имаше среща с защитната стена при 10-ия завой. За малко жертва на последния да стане и Себастиан Фетел, който съумя да овладее пързалянето на Ферарито си на метри от мястото, където Ферстапен се удари.

„ Не съм огромен почитател на писти като „ Пол Рикар” (където се организира Гран При на Франция преди седмица – б.р.), на която имаш тези огромни зони за сигурност, тъй като като част от по-старите водачи, допускаш по-малко неточности, само че за младоците е по-лесно”, разяснява 34-годишният Хамилтън.

„ Помня времето, когато карах на „ Спа” и имаше трошляк в профил. Беше толкоз ужасно. Най-малката неточност можеше да докара до обилни повреди по колата. Да се върнем към писта, която има трошляк в профил – това несъмнено те изнервя.”

„ Влизаш в 4-ия завой и в случай че го направиш прекомерно надълбоко, тежко и бързо, отиваш на чакъла. Същото важи и за 7-и. Бордюрите на изходите на завоите също са много съществени. Това обаче е положително, в действителност, тъй като не трябва да можеш да излизаш в страни и да се връщаш елементарно на пистата”, разяснява Хамилтън.

Потопете се от начало до край в Гран При на Австрия, 9-и кръг от шампионата на Формула 1 за 2019 година, посредством директните излъчвания на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA, които ще покрият свободните тренировки, съботната подготовка и самото съревнование на 30 юни!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР