Световният шампион в MotoGP за 2021 година Фабио Куартаро е

...
Световният шампион в MotoGP за 2021 година Фабио Куартаро е
Коментари Харесай

Куартараро със счупена ръка след падане с мотокрос

Световният първенец в MotoGP за 2021 година Фабио Куартаро е получил фрактура на предмишницата на лявата си ръка по време на подготовка по мотокрос в неделя.

Френският водач на Ямаха разгласява фотография в своите профили в обществените мрежи, в която се вижда, че неговата ръка е шинирана. Той няма да се нуждае от интервенция, само че ще би трябвало да почива известно време, с цел да се възвърне преди началото на същинската подготовка за новия сезон в кралския клас.

Първите публични проби в MotoGP за 2023 година ще бъдат на пистата „ Сепанг “ в Малайзия от 10 до 12 февруари. След тях водачите ще имат единствено още два дни за подготовка преди старта на сезона, по време на тестванията на пистата „ Алгарве “ в Португалия, които ще се състоят на 11 и 12 март. Самата акция ще започва на трасето в Портимао, на което на 26 март ще се организира Гран При на Португалия.

През миналия сезон 2022 Куартараро не съумя да отбрани своята международна купа, откакто приключи на второ място. Неговото извънредно закъснение от новия първенец Франческо Баная бе 17 точки. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР