Световният шампион в Moto GP Франческо Баная за втора поредна

...
Световният шампион в Moto GP Франческо Баная за втора поредна
Коментари Харесай

Франческо Баная грабна втори пореден триумф на Муджело и увеличи аванса си на върха в Moto GP

Световният първенец в Moto GP Франческо Баная за втора поредна година победи в домашната си Гран при на Италия на пистата " Муджело ", която тази седмица одобри шестото съревнование за сезона в " Кралския клас ".

Успехът за Баная бе съвършеният за него свършек на уикенда, откакто през вчерашния ден той сграбчи успеха и в спринта, с което си обезпечи и цялостния актив от 37 точки от конкуренцията на родна земя.

По този метод водачът на Дукати усили преднината си и в генералното класиране, където той към този момент има 131 точки против 110 за неговия непосредствен преследвач - Марко Безеки от Италия, който през днешния ден остана едвам 8-и. На 3-то място във краткотрайното нареждане се намира испанецът Хорхе Мартин, който през днешния ден остана втори зад Баная.

В клас Moto 2 пък успеха през днешния ден сграбчи Педро Акоста, изпреварвайки водачът в борбата за международната купа Тони Арболино. Въпреки това Арболино продължава да води в подреждането със 119 точки против 99 за Акоста.

В клас Moto 3 триумфът беше за Даниел Олгадо, с което той усили задатъка си на върха в класирането, като испанецът към този момент има 109 точки, а втори към този момент се движи Хауме Масиа със 74.

Следващият кръг от международния шампионат по мотоциклетизъм ще се организира тъкмо след една седмица на пистата " Заксенринг " в Германия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР